Konsepti otevírá showroom v Brně

V letech 2014 – 2016 Konsepti úspěšně provozovalo showroom v Brně ve Středové ulici. Když se v červnu 2016 prostor uzavřel, bylo jasné, že se firma do Brna vrátí, jakmile to okolnosti dovolí. Úspěšný návrat Konsepti nastává nyní. V pondělí 10. prosince 2018 se v Brně otevřel nový showroom Konsepti. Nachází se v H-Parku v Heršpické ulici číslo 11d. Zařadil se tak mezi známé interiérové značky jako Proceram, Sapelli, Schachermayer, Hanák, Dveře Šimbera, Vespera a další, které H-Park hostí. 

Konsepti zde představuje své klíčové značky jako Kartell, Flos, Magis, B&B Italia, Moroso a další. Na ploše 230 m2 je možno shlédnout to nejlepší z aktuální světové designové scény. Profesionální personál poskytuje plnohodnotné služby i řešení a především nábytek, doplňky a související vybavení pro kanceláře, hotely, restaurace, veřejné budovy a samozřejmě i soukromé byty, domy a rezidence. V místě se pro klienty nachází také pohodlné parkování.

„Jistou zajímavostí v našem showroomu je s troškou nadsázky první, autentický a sériově vyráběný originál židle Brno v Brně. Křeslo vystavené ve vile Tugendhat je fakticky prototypem a odlišuje se od následných a autorem schválených modelů od výrobce Knoll (USA), který disponuje licencí na výrobu těchto křesel,“ doplňuje zakladatel Konsepti David Řezníček.

Brno je, dá se říct, Mekkou výrobců nábytku v naší republice. Odtud a z nedalekého okolí pocházejí historicky nejslavnější značky jako Ton, UP závody (Tusculum) a další. Sídlí zde významná Mendelova univerzita i Fakulta architektury VUT, zásadní instituce jako progresivní Moravská galerie atd. Cílem Konsepti je mj. představit v Brně nejvýznamnější výrobce a produkty světové scény a přispět tak k inspiraci i obnovení starých tradic.

www.konsepti.com

O Konsepti

Firmu založili v roce 1995 Lucie a David Řezníčkovi. Jejich strategií je v úzké spolupráci s nejlepšími architekty dodávat nábytek a řešení pro realizace interiérů vyššího standardu, a to jak pro bytové, tak i byznysové prostory. V první fázi se výhradními dodavateli staly firmy Vitra, Moroso a Amat. Postupně je doplňovali další výrobci, jako např. B&B Italia, Kartell, Flos, Cappellini, Knoll, Baxter, Cassina, až na současný počet 48 zastoupených značek. Společnost do svého showroomu pravidelně vozí ty nejzajímavější současné designéry (Philippe Starck, Konstantin Grcic, Patricia Urquiola ad.). Mezi realizacemi jsou např. kanceláře Skype (2015-2018), Microsoft v Praze (2015), Socialbakers (2015), Divadlo J.K. Tyla v Plzni (2018), Velaa Private Island (2013-2015), Emblem Hotel (2014), Era Pardubice (2017), J&T Banka (2014, vítěz soutěže Zasedačka roku), interiér Sukovy síně pražského Rudolfina (2016), PPF Gate (2008) a mnoho dalších. V Praze provozuje Konsepti showroom v holešovickém areálu bývalé továrny Holport a od roku 2006 také Kartell Flag Store. V Čestlicích u dálnice D1 vede obchod D1ONE. Koncem roku 2018 se znovu otevřel showroom v Brně. Bratislavský showroom má na starost architekt Boris Hrbáň.