Plzeňský Prazdroj svolává z trhu 5l soudky Pilsner Urquell s datem minimální spotřeby 6. 3. 2019

Praha, 11. prosince 2018 – Plzeňský Prazdroj zaznamenal u několika 5 litrových soudků Pilsner Urquell s datem spotřeby 6. 3. 2019 vyboulení obalu způsobené přítomností kvasinek. Pivo s uvedeným datem spotřeby je zdravotně nezávadné. Upozorňuje ale spotřebitele, aby si zkontrolovali datum minimální spotřeby, popř. šarži, a v případě pozitivního zjištění se obrátili na infolinku společnosti, kde se dozví, jak dále postupovat.

Upozornění se týká výhradně malých 5litrových soudků značky Pilsner Urquell a to šarží L9 249 a L9 250 s datem minimální spotřeby 6. 3. 2019. Informace je uvedena na horním víku soudků.

Produkt je zdravotně nezávadný, kvasinky se do soudků dostaly v průběhu jejich plnění na stáčecí lince díky technické závadě a to ze vzduchu, kde jsou běžně přítomny. Jedná se o druh, který se běžně používá v potravinářské výrobě, v balení však není žádoucí.

U některých soudků z uvedené šarže může vlivem činnosti kvasinek dojít k porušení obalu (deformaci či prasknutí obalu, popř. uvolnění plastových částí) a následnému vytečení či vystříknutí piva. Podle zkušeností Prazdroje je většina soudků k dnešnímu dni již spotřebiteli zkonzumována, společnost se přesto rozhodla vzhledem k nadcházejícímu období vánočních oslav spotřebitele veřejně informovat, aby minimalizovala případné nepříjemnosti spojené s vytečením piva.

Spotřebitelům společnost v případě, že si daný produkt koupili, doporučuje kontaktovat infolinku Plzeňského Prazdroje, tel. č.  +420 222 710 159 nebo emailem info@prazdroj.cz,  kde se dozví jakým způsobem dále postupovat.

Upozornění se netýká žádné jiné šarže tohoto produktu, jiného balení nebo značky.

 Poznámky pro editory

  • S exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj lídrem mezi výrobci piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Za pozitivní působení v oblasti společenské odpovědnosti získal v roce 2018 Plzeňský Prazdroj čtyři významná ocenění v soutěži Business pro společnost TOP odpovědná firma a stal se tak jednou z nejoceňovanějších českých společností v oblasti firemní odpovědnosti v České republice.