Kerio Control posiluje funkcionality v oblasti zajištění integrity podnikových sítí

Verze 9.2.8. nabízí nové šifrování VPN připojení a optimalizuje provozní výkonnost

PRAHA, 12. prosince 2018 – Společnost GFI Software, dodavatel řešení pro bezpečnost podnikových sítí, uvedla nejnovější verzi řešení Kerio Control 9.2.8. Nová verze přináší nový šifrovací algoritmus AES pro Kerio Control VPN, jež eliminuje poslední zjištěné zranitelnosti, a podporu nového protokolu ze strany Kerio VPN Clienta. VPN připojení v rámci Kerio Control je nyní také o 40 % rychlejší, když díky efektivnější správě paměti došlo k optimalizaci využití paměťových zdrojů.

Kerio Control v aktuální verzi umožňuje administrátorům navíc nastavit limity propustnosti pro konkrétní IP adresy či skupiny IP adres. Aby bylo dosaženo vyšší výkonnosti a rychlosti došlo také k překonfigurování integrovaného antivirového enginu Kerio.  Inovace v této verzi doplňují vylepšení provedená v předchozí verzi, které mj. zahrnovaly inovované dvoustupňové ověřování, podporu linuxových VPN klientů a optimalizaci pravidel pro přístupu k webovým stránkám.

„Podle našeho nedávného průzkumu trápí téměř tři čtvrtiny administrátorů přístup uživatelů na nezabezpečené webové stránky a řada dalších má tváří v tvář novým hrozbám vážné obavy o integritu své podnikové sítě,“ řekl Zdeněk Bínek zodpovědný za prodej řešení GFI Software v ČR a na Slovensku. „Aktuální Kerio Control je řešení přesně pro ně. Nová verze je důkazem toho, že GFI Software dokáže rychle reagovat na aktuální hrozby a adekvátně posílit své funkcionality v zájmu maximální ochrany zákaznických infrastruktur.“

Kerio Control si i v současné verzi zachovává všechny své původní přednosti, zejména pak:

  • Moderní firewall umožňující nejvyšší ochranu integrity podnikových sítí
  • Zabezpečená VPN síť
  • Efektivní filtrování obsahu webových stránek a aplikací
  • Reportování Kerio Control Statistics o využívání aplikací a sítě uživateli
  • Flexibilní možnosti nasazení jako software appliance, virtuální zařízení či hardwarové zařízení, samostatně či v rámci licenčního modelu GFI Unlimited

O GFI

Společnost GFI Software vyvíjí špičková IT řešení umožňující podnikům monitorovat, spravovat a chránit své sítě s minimálními potřebami administrace. GFI podporuje komunikační a bezpečnostní platformy u desítek tisíc svých zákazníků s využitím řešení pro zabezpečení sítí, webový monitoring, antispam, patch management, správu zranitelnosti, faxování a archivaci. GFI prodává své produkty prostřednictvím globální sítě tisíců prodejních partnerů. Společnost je držitelem řady ocenění a certifikátů včetně certifikátu Microsoft Gold ISV Partner. Od roku 2017 jsou součástí produktového portfolia GFI řešení Kerio Connect, Kerio Control, Kerio Operator a Kerio Cloud. Více o GFI Software naleznete na http://www.gfi-software.cz nebo  http://www.gfi.com.