Nakupování ve Vermontu zažívá revoluci. Oficiální web oživuje nástroj pro chytré označování produktů Vistag

  • Zástupce módních značek Vermont navázal spolupráci se startupem Vistag
  • Vistag je nástroj, který za pomoci speciálních tagů umístěných na fotografiích  rozšiřuje informace o nabízeném produktu
  • Služba je v ostrém provozu teprve pár měsíců, ale už teď slaví úspěchy na domácím hřišti a má globální ambice
  • Vistag je nově součástí akcelerátoru Startupyard, který si ho vybral pro své desáté akcelerační kolo

Praha, 12. prosince 2018 – Společnost Vermont, která zastupuje prémiové módní značky, například Gant či KARL LAGERFELD, spustila na svém webu systém Vistag. Toto řešení umožňuje za pomoci označování – takzvaných tagů – vkládat do fotografií nabízených produktů řadu informací. Tagy se dají rozkliknout po najetí kurzoru myši na daný obrázek, a mohou tak přímo odkázat  například na e-shop konkrétní značky, v tomto případě GANT. Inteligentní tagy zároveň na fotografii zobrazí více informací o produktu, např. cenu zobrazeného zboží či jeho popis. Zjednodušuje se tak celý proces nakupování.

„Naším dlouhodobým cílem bylo co nejkratší a nejrychlejší cestou propojit novou webovou stránku Vermontu s e-shopem GANT, aby se zákazníci snadněji dostali k bližším informacím o prezentovaných produktech a mohli si je snáze pořídit. Proto jsme kontaktovali startup Vistag, který toto řešení nabízí,“ říká senior communication manager Vermontu Aneta Hoffmannová. Společnost Vermont zastupuje na českém, slovenském a maďarském trhu celkem 8 prémiových módních značek: Gant, KARL LAGERFELD, La Martina, Nautica, Cremieux, Barbour, Odd Molly a Peak Performance.

Vistag vyvinul pro Vermont vlastní brandový tag ve tvaru loga tohoto módního prodejce. „Pro Vermont jsme vytvořili tag přímo na míru, abychom dosáhli nejen požadovaného oživení fotografií, ale také vizuální jednoty s celým e-shopem. Věříme, že tento nástroj jejich zákazníci ocení a nakupování je bude bavit ještě o něco více,“ říká Přemysl Koudela, zakladatel a CEO startupu Vistag. Vermont se tímto zařadil mezi 200 předních značek, se kterými Vistag spolupracuje. Mezi společnosti, které s Vistagem pracují, patří například e-shopy Freshlabels či D1ONE. Mimořádný úspěch Vistagu dokládá také fakt, že se stal součástí akcelerátoru Startupyard, který si ho vybral pro své desáté akcelerační kolo.

Více o Vistagu

Vistag je český startup, který pod vedením Přemysla Koudely vyvinul unikátní nástroj k označování produktů na webových fotografiích. Funkce takzvaných shoppable images, která byla dlouho doménou sociálních sítí, se díky Vistagu dostává do rukou e-shopům a dalším webům, jejichž obchodní model zcela nebo zčásti závisí na přímém prodeji obsahu. I díky snadné implementaci a intuitivnímu ovládání zvyšuje nástroj konverzní poměr i konverze samotné až o třicet procent a využívají jej značky jako Samsung, Zoot, Freshlabels, Vemzu, Different či Queens.