Zákazníci T-Mobile se mohou na prodejně v Praze na Roztylech nechat přenést do jiné reality a zpříjemnit si čas strávený v obchodě

Praha, 12. prosince 2018 − Virtuální realita je v posledních letech často skloňované spojení. Své využití našla již v řadě odvětvích a od dnešního dne si díky této technologii mohou zpříjemnit čas i zákazníci na prodejně T-Mobile na pražských Roztylech. Jedná se o pilotní prodejnu, která zónu virtuální reality a zážitkový způsob prezentace svých produktů testuje, další prodejny budou následovat v příštím roce. T-Mobile je první z operátorů v České republice, který tento inovativní způsob prezentace svých produktů a služeb do prodejen zavádí.

Zažít služby na vlastní kůži

Přímo na prodejně v Praze na Roztylech je pro zákazníky připravena zóna s virtuální realitou, kde si mohou prostřednictvím virtuální reality v prostředí domácnosti vyzkoušet hned několik produktů a služeb, které T-Mobile nabízí. Virtuální brýle jim přiblíží službu Magenta 1, která přináší výhody na základě spojení mobilních a pevných služeb pod jednu smlouvu. Blíže se budou moci seznámit s  nabídkou televize a internetu, u kterého operátor navíc ukazuje možné způsoby připojení. Zákazníci také poznají, jak funguje Chytré auto, zařízení, která přináší okamžité informace o stavu vozidla, mapuje aktuální jízdní vlastnosti i lokalizaci auta. Prostředí domácnosti si zákazníci mohou sami prozkoumat a projít. Kromě seznámení se s produkty je čeká i několik překvapivých momentů, z útulného obývacího pokoje se tak mohou rázem octnout na druhé straně zeměkoule nebo například v podmořském světě.

Virtuální brýle

Virtuální brýle Samsung jsou na prodejně zatím k dispozici po dvou kusech. T-Mobile zvolil model Samsung Gear VR s telefonem Samsung GALAXY S9+. Brýle jsou napojeny na čekací systém, takže se zákazník nemusí obávat, že by kvůli brýlím nezaregistroval, že právě přišel na řadu. „Spojili jsme příjemné s užitečným. Zákazníci se nejenom seznámí s našimi produkty, ale zároveň se i zabaví a rychleji jim uteče čas na prodejně,“ říká Jiří Šrajer, senior manažer podpory a rozvoje rezidentního prodeje, a dodává: „Jsme přesvědčeni, že v zažití produktů na vlastní kůži je budoucnost.“ Do virtuální reality se mohou vydat všichni zákazníci. Po nasazení brýlí se zákazníkům spustí intro a tutoriál, ve kterém se dozvědí, jak se ve virtuální realitě pohybovat a jak s brýlemi zacházet. Vše je velmi intuitivní a jednoduché, obsluhu zvládnou i lidé, kteří mají brýle na očích poprvé.

Partneři

Základem zóny virtuální reality jsou virtuální VR brýle. Dodavatel hardwaru – brýlí a telefonu – je společnost Samsung. Softwarové řešení vyvinula česká softwarová společnost PresentiGo, která se zaměřuje na neotřelé a inovativní prezentace. „Jsme pyšní, že jsme mohli pro T-Mobile vytvořit  zcela novou kategorii prezentace produktů a služeb zákazníkům ve virtuální realitě. Zákazníci nyní mohou na prodejně surfovat po virtuálním domě a objevovat všechny báječné služby T-Mobile,“ říká obchodní ředitel PresentiGo Adam Mrštík, a upřesňuje: „VR Home je postavený s pomocí technologie Unity3D. Je to ta samá technologie, kterou používají tvůrci počítačových her nebo filmaři ve studiích jako Pixar nebo Walt Disney. Jsem přesvědčen, že nová služba bude pro zákazníky vítaným zpestřením.“ Samotnou zónu navrhla a vyrobila agentura Havas.

O společnosti

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, v roce 2016 oslavila 20 let na českém trhu. S více než šesti miliony mobilních zákazníků je jedničkou na českém mobilním trhu. T-Mobile je ale především integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení nejen pro firmy. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz, www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).