Internetový obchod Mall.cz je připraven vrchol vánoční horečky nejlépe v historii

Praha 13. listopadu 2018: Dnes už jsou lidé zvyklí, že pokud jsou ochotni si připlatit za expresní doručení, mohou mít své zboží ještě týž den ve svých rukách, a to ani nemusí opustit teplo domova či kanceláře. V jednom z nejmodernějších evropských logistických centrech, které navrhla a postavila internetová nákupní galerie Mall.cz, se vaše zboží dostane k dopravci během pouhých 15 minut.

Práce ve skladu může na první pohled působit nezábavně a obyčejně. To ale není případ tohoto skladu, kde na ploše o rozloze 7 fotbalových hřišť, pracuje 600 zaměstnanců a zvládnou zde odbavit až 75 tisíc kusů zboží za den. Na 24 tisíc polic a na téměř stejném množství palet je zde uskladněno dva miliony kusů zboží. Kromě zaměstnanců se o včasné vyskladnění starají nejmodernější třídící robotické technologie. Jen v tomto skladu na pohyblivých pásech zboží urazí cestu dlouhou 3 kilometry.

Aby se nestalo, že produkt, který si zákazník vybral, není k dispozici, je tady centrálním skladníkem počítač, který nejrůznějšími algoritmy vyhodnocuje kolik, čeho a kdy se objedná. Jen do technologií v tomto skladu se investovalo 325 milionů korun, tím to ale nekončí. Aktuálně se zkouší použití dronů pro inventarizaci a tím spojené urychlení celého procesu vyskladnění směrem k zákazníkovi.

Horkou novinkou, kterou mohou zákazníci využít a vyhnout se tak předvánočním frontám či čekáním na vybraného dopravce je odběr zboží v Mall Boxu. „Navyšujeme tak počet odběrných míst téměř dvojnásobně. Spolu se sítí Uloženek se dostáváme na více než 150 lokalit v Česku a na 120 na Slovensku,“ říká Ivan Vodička, ředitel pro retail Mall Group.

Zkrátka nejširší výběr dárků s včasným a pohodlným doručení pouze na Mall.cz!