British Airways se připravuje na velké vánoční cestování

 

  • British Airways přichází se sváteční zábavou: až 40 nových vánočních filmů, epizod TV seriálů a audio pořadů, včetně populárních filmů Vánoční skřítek a Prázdniny
  • Atmosféru podpoří i 66 000 vánočních večeří, které bude British Airways podávat na palubách svých letounů

 

Praha, 14. prosince 2018 – Společnost British Airways se připravuje na velké vánoční cestování: očekává, že během svátků přepraví více než půl milionu cestujících. Nejvytíženější dálkovou trasou v tomto období je New York, nejpopulárnější krátkou trasou Ženeva (obě destinace z Londýna). Trasa do New Yorku bude rovněž nejpopulárnější 25. prosince, který je ve Velké Británii a v USA hlavním dnem Vánoc. Mnoho lidí bude chtít strávit ve „Velkém jablku“ dovolenou a oslavit Nový rok.

Aerolinie British Airways doplnily nabídku svého palubního zábavního systému o výběr vánočních pořadů, aby se cestující dostali do sváteční nálady i ve výšce 12 000 metrů. Navíc pro ně připravily i sváteční menu.

Vánoční program

V rámci kategorie „Sváteční zábava“ (Festive Cheer) bylo přidáno až 40 nových filmů, epizod televizních seriálů, audioknih a hudebních alb. Vrací se filmy Prázdniny a Vánoční skřítek, dva nejpopulárnější vánoční filmy loňského roku, jež byly na palubě k dispozici*, spolu s filmy Gremlins, Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, Strašidelné Vánoce a Zázrak v New Yorku.

Pokud jde o televizní pořady, mohou si cestující vychutnat vánoční speciál klasického sitcomu Vikářka z Dibley nebo se nechat inspirovat pro přípravu svátečního oběda u vánočního vydání kuchařské show Nigelly Lawson z roku 2017. Pro ty, kdo raději poslouchají skvělou hudbu, tu jsou koledy v podání sboru King’s College Cambridgeské univerzity.

Tradiční krůta ke sváteční večeři

Až se Vánoce přiblíží, bude British Airways vedle svátečního zábavního programu na svých letech také podávat vánoční jídla, konkrétně půjde o 66 000 vánočních večeří. Na jejich přípravu bude potřeba: 8250 kg krůty, 270 000 pečených brambor a 330 000 hlaviček růžičkové kapusty. Bude také servírován rekordní počet tradičních plněných anglických koláčů mince pie – cestující jich sní téměř 100 000.

Carolina Martinoli, ředitelka pro Brand and Customer Experience společnosti British Airways, uvedla: „Vánoční svátky představují pro naše zákazníky mimořádné období. Tento nový kanál by jim měl umožnit, aby na našich letech zažili pravou vánoční atmosféru. Kromě našich nejpopulárnějších filmů nabízíme také komedie plné zábavy, zajímavé dokumentární filmy a dojemné koledy. Pro každého je tu něco.“

Společnost v současnosti realizuje investice ve výši 6,5 miliardy liber ve prospěch svých zákazníků, jež zahrnují renovaci interiérů v letadlech typu Boeing 777 operujících z londýnského letiště Gatwick. Nové interiéry jsou nyní vybaveny palubním zábavním systémem Panasonic s většími HD obrazovkami. V letové třídě World Traveller Plus se velikost obrazovky zdvojnásobila z 15 na 30 cm, ve třídě World Traveller vzrostla z 15 na 25 cm.

Poznámky:

  • *Kategorie Sváteční zábava (Festive Cheer) je k dispozici ve většině zábavních systémů společnosti British Airways (přibližně dvě třetiny zábavních systémů v dálkových letadlech). Ostatní systémy budou nabízet část tohoto obsahu.
  • Kromě svátečního programu budou mít cestující i nadále k dispozici přes 1000 hodin filmů, televizních pořadů a audiomateriálů.

O společnosti British Airways

  • British Airways létají do více než 200 destinací po celém světě.
  • British Airways nabízejí v široké škále světových destinací velké množství pečlivě vybraných hotelů, pronájmů aut a zážitků, které si můžete rezervovat společně s lety na adrese ba.com/holidays.
  • Společnost je jednou z největších světových mezinárodních aerolinií – každoročně po celém světě přepraví přibližně 40 milionů cestujících.
  • Společnost na většině svých letů na dlouhé vzdálenosti nabízí výběr ze čtyř cestovních tříd.
  • British Airways zahájily svůj investiční plán v objemu mnoha milionů liber, který má prospět jejím zákazníkům zaměřením na vynikající úroveň prémiových cestovních tříd, větší výběr a vyšší kvalitu pro všechny.
  • British Airways konkrétně investují 600 milionů liber do cestovní třídy Club World, včetně vynikajícího jídla a luxusního povlečení White Company – a navíc od roku 2019 dostane nová sedadla s přímým přístupem do uličky. Na londýnském letišti Heathrow byla otevřena sekce First Wing určená k registraci před letem, která má přímý přístup k bezpečnostním kontrolám a salonkům. Salonky v celé síti British Airways projdou renovací a zdokonalením.
  • Cestovní třída Club Europe byla zavedena i na vnitrostátních letech ve Velké Británii a všichni zákazníci se mohou těšit na aktuálně zaváděnou poslední generaci Wi-Fi ve všech letadlech British Airways, na dlouhé i krátké vzdálenosti.
  • British Airways provozují většinu letů z Terminálu 5, svého domova na londýnském letišti Heathrow. Tento terminál o rozloze 50 fotbalových hřišť dokáže odbavit 30 milionů zákazníků ročně.