Právníci z NOVALIA zastupovali startup Sapho při prodeji americkému Citrixu za 4,5 miliardy korun

Tereza Jandáčková a Pavel Marc z advokátní kanceláře NOVALIA zastupovali česko-americký startup Sapho při prodeji americkému Citrixu za celkem 4,5 miliardy korun. Již více než rok před akvizicí a v jejím průběhu zajišťovala firma pro Sapho nejen kompletní českou právní, ale také účetní a daňovou podporu.

“Sapho je s ohledem na realizovanou hodnotu a rychlost růstu absolutní špička mezi technologickými startupy v České republice. Jsme rádi, že Novalia mohla být opět při tom a prokázat svoji jedinečnou právní odbornost na lince Praha – Silicon Valley,” říká Pavel Marc, partner v advokátní NOVALIA, který měl Sapho nastarost.

Kromě právních rad při prodeji za 4,5 miliardy korun poskytovala NOVALIA pro Sapho více než rok také účetní a daňovou podporu. Ve spolupráci Pavlem Marcem měla Sapho nastarosti také advokátka a partnerka Tereza Jandáčková, která k akvizici uvádí: “Firmám nabízíme vedle právního poradenství také pomoc v oblasti daní a účetnictví.  Sapho jsme poskytovali kompletní českou právní, účetní a daňovou podporu více než rok před akvizicí i v jejím průběhu. Výhodou pro ni i další startupy je, že mohou poradenství najít na jednom místě.”

Sapho je nadstavbový software k tradičním podnikovým systémům, jako například SAP. Zaměstnancům usnadňuje jejich užívání, na které jsou zvyklí ze současných mobilních a webových aplikací. Dvojice zakladatelů Sapho ze Silicon Valley v Kalifornii, Peter Yared and Fouad ElNaggar, budovala firmu pouhé čtyři roky. Velká část týmu vývojářů Sapho působila v České republice. Globální technologická firma Citrix zakopila Sapho se záměrem začlenit ho do svého prostředí Citrix Workspace, které používá 400 tisíc firem po celém světě.

NOVALIA je právní kancelář zabývající se právním poradenstvím pro digitální budoucnost. Svým klientům nabízí znalost moderních technologií, pokroková právní řešení a mezinárodní rozhled. Kromě korporátního práva a velkých transakcí (zastupovali například kupujícího v akvizici Hamé skupinou Orkla) se zabývají také právní službou pro technologické firmy. Zastupovali například Neuron Soudware, ProductBoard, Stories nebo CreativeDock. V roce 2017 přidala Novalia do své nabídky také účetní a daňové poradenství pro startupy.