Preventan – 20 let na trhu, 10 milionů balení

Právě dnes slaví Preventan®, originální česká řada doplňků stravy, výročí dvaceti let od svého uvedení na trh. Během této doby se portfolio z původní jedné varianty rozšířilo na čtyři druhy, Preventan se začal prodávat i na zahraničních trzích a jeho celkové prodeje atakují hranici deseti milionů balení.

Přesně před dvaceti lety, 14. 12. 1998, bylo Ministerstvem zdravotnictví ČR vydáno Rozhodnutí o souhlasu s uvedením doplňku stravy s názvem Preventan na trh. Krátce po svém uvedení na trh se Preventan stal oblíbeným produktem velkých podniků, které jej poskytovaly svým zaměstnancům, u nichž pak pozorovaly nižší nemocnost.

Preventan je doplňkem stravy, který napomáhá správné funkci imunity díky obsahu unikátní směsi biologicky aktivních látek a vitaminu C. Podporuje obranyschopnost organismu a je vhodný také při fyzickém i duševním vyčerpání. Aktivní složka ProteQuine® je patentovanou látkou vyvinutou českými imunology, která se dodnes vyrábí v Hradci Králové, stejně tak jako celý Preventan.

Preventanu se na českém trhu daří – například v letošním roce se bude prodej pohybovat okolo 500 000 balení. Společnost se proto rozhodla expandovat i za hranice a v roce 2005 se Preventan začal prodávat na Slovensku. V roce 2007 dobyly doplňky stravy s ledním medvědem na obale Polsko a pobaltské státy a v roce 2011 se Preventan objevil na pultech lékáren i v Maďarsku. Z původní jedné varianty se během 20 let Preventan postupně rozrostl na čtyři, z nichž dnes každou nabízí v několika příchutích.

Nikdy jsem nepochyboval o tom, že tento výhradně český produkt bude patřit dlouhodobě k nejúspěšnějším produktům na podporu imunity dospělých a dětí. Dodnes se jedná o jedinečný doplněk stravy, který stále nemá na farmaceutickém trhu adekvátní náhradu. Nicméně to, že o dvacet let později dosáhne na 10 milionů prodaných balení, překvapilo nakonec nás všechny, kteří o Preventan v rámci přísných farmaceutických kritérií neustále pečujeme a rozvíjíme ho. Za úspěchem značky Preventan, jako vždy, samozřejmě stojí v první řadě lidé. Jsem rád, že někteří kolegové, kteří stáli u zrodu Preventanu, v naší společnosti stále pracují,“ uzavírá MUDr. Lukáš Jirka.

-KONEC-

O značce Preventan

Doplňky stravy řady Preventan® obsahují aktivní originální složku ProteQuine® a vitamin C, který přispívá k normální funkci imunitního systému. V roce 2018 oslavil Preventan 20 let na trhu, během kterých se jeho portfolio postupně rozrostlo na 4 varianty – Clasic, Akut, Quattro a Junior v několika příchutích a velikostech balení. Dnes tak Preventan nabízí celkem 14 produktů, které jsou zákazníkům dostupné výhradně v lékárnách. Preventan je originální doplněk stravy vyráběný v České republice.

www.preventan.cz

www.facebook.com/PreventanCZ/