Aplikace Taxify přerušila svou činnost v Ostravě, Olomouci, Plzni a Českých Budějovicích

Praha 17. 12. 2018 – Přepravní aplikace Taxify ukončila v pondělí 17. prosince svou činnost ve čtyřech krajských městech, do kterých vstoupila na konci července letošního roku. V České republice bude své služby jak cestujícím, tak řidičům nadále nabízet pouze v Praze. Návrat do krajských měst by se mohl uskutečnit poté, co bude přijata nová legislativa, která by měla počítat také s moderními přepravními platformami.

2018-11-08 17_57_14-Taxify - Praha

Taxify svou službu ve výše uvedených městech nebude poskytovat až do chvíle, kdy v nich dojde k vytvoření podmínek, které jí umožní bezproblémové fungování. Od počátku svého působení v Ostravě, Olomouci, Plzni a Českých Budějovicích se musela vyrovnávat se systematickým pokutováním ze strany úřadů, exekucemi, zastrašováním a fyzickým napadáním řidičů a poškozováním jejich majetku ze strany klasických taxikářů.

“Omlouváme se všem cestujícím, kteří kvůli našemu odchodu ztrácejí možnost bezpečné přepravy po městě za výrazně nižší a transparentní ceny, než tomu bylo zvykem. Náš odchod bohužel znamená výrazné zhoršení kvality služeb. Právě nízká kvalita a vysoká cena přepravy jsou faktory, proč jsme tato města zvolili pro další expanzi v ČR a naprosto rozumíme obrovské poptávce ze strany obyvatel po nových alternativách. Evidujeme rovněž stovky zájemců o to, stát se partnerským řidičem. Mrzí nás, že právě řidiči, kteří naši aplikaci využívali, přijdou o možnost přivýdělku,” nechal se slyšet Roman Sysel, šéf Taxify v České republice a na Slovensku.

 

“Naše služby budou nadále dostupné pouze v Praze, kde chceme i nadále investovat do dalšího rozvoje. V nejbližších měsících se zaměříme na další zlepšování servisu právě zde,” doplňuje Sysel.

Taxify i nadále věří, že se Česká republika zařadí mezi státy, které chtějí přijmout pokrokovou legislativu, která umožní co nejsvobodnější tržní soutěž na poli přepravy, a která nebude odrazovat další hráče od vstupu na trh. Díky statisícům našich uživatelů je zřejmé, že i Češi moderní dopravní služby chtějí používat a vítají novou konkurenci v odvětví.

Také další státy v oblasti střední Evropy se těší zájmu moderních dopravních aplikací a velkému zájmu obyvatel o tyto služby. Slovensko před několika dny přijalo legislativu, která se inspirovala estonským zákonem o osobní přepravě. Ten přichází s kompromisním řešením a rozumnou mírou regulace. Již před přijetím nové legislativy byly slovenské úřady novým službám na rozdíl od ČR nakloněny. Na vytvoření podobných zákonů jako např. na Slovensku Taxify intenzivně spolupracuje s českými zákonodárci.

O Taxify

Taxify je aplikace propojující řidiče s cestujícími. Vznikla v Talinnu, kde má také sídlo. V současné době působí ve více než 20 zemích v Evropě, na Blízkém východě, v Africe a  Střední Americe. Po celém světě pro Taxify pracuje tým přesahující 200 lidí. Mnozí z nich dříve působili ve firmách typu Skype, TransferWise nebo Google. Nyní je nejrychleji rostoucí aplikací svého druhu v Evropě. V srpnu 2017 Taxify ohlásila uzavření strategického partnerství s platformou Didi Chuxing. Jeho cílem je zvětšení tržního podílu v Evropě a Africe. Aplikace je dostupná pro mobilní zařízení s operačním systémem Android a iOS. Zakladatelem a CEO je Markus Villig.