Jak zabalit dárky originálně a jednoduše?

Vánoční nákupy vrcholí a všem jistě přijdou vhod triky, jak si ulehčit balení dárků. Sváteční balicí papír, izolepa, nůžky a mašle jsou nedílnou součástí každého balení.

Nejmenší práci s úhledným balením budete mít samozřejmě s dárky uloženými do krabice, případně s knihami. Stačí si vybrat pěkný balicí papír a připravit si průhlednou izolepu a stužku či barevně sladěný provázek na převázání.

Vyplatí se přitom mít k dispozici nápaditý balící papír, který obdarovaného nejen potěší, ale také vzbudí jeho zájem. Takový originální papír si můžete vytisknout přímo v pohodlí domova třeba na domácí tiskárně Canon Pixma TS 9550. Tisk probíhá bez použití počítače, stačí vám pouze aplikace a Wi-Fi či Bluetooth připojení. Vzorovanými papíry se 45 vzory až do velikosti A3 své blízké zaručeně mile překvapíte.

Tvrdé dárky

Dárkový papír ustřihnete tak, aby s lehkým přesahem pokryl celý předmět, který chcete zabalit. Krabici položíte doprostřed dárkového papíru, jeho podélný okraj přeložíte, přehnete přes okraj krabice a přichytíte izolepou.

Poté přes krabici přeložíte protilehlý okraj papíru, napnete ho a rovněž přichytíte lepicí páskou. Následně si balíček otočíte o 90 stupňů, pravý okraj přečnívajícího papíru zahnete směrem do středu a jeho spodní i horní záhyb urovnáte do hladka (případně si ho opět můžete pevně přichytit izolepou).

Totéž uděláte na levé straně, díky čemuž vám vzniknou dva trojúhelníky. Ty přehnete k sobě a zalepíte. Stejným způsobem to uděláte i na protilehlé straně. Nakonec dárek převážete mašlí, opatříte jmenovkou, a je to.

A jak zabalit oblečení?

Oblečení nechybí pod žádným stromečkem. Každým rokem se mění módní trendy, ale současně se vyvíjí i náš vkus. Měkké dárky poznáme na první pohled. Častokrát se stane, že prodejci nám usnadní jejich zabalení dodáním vánočních tašek či krabic. Pro docílení jednotného stylu dárků pod stromečkem však doporučujeme zabalit vše tak, aby jednotlivé předměty k sobě ladily. Měkké dárky balíme buď do ruličky, bonbonu nebo jako balíček. Přitom je důležité nezmačkat papír již během balení, protože dárek pak nebude držet tvar.

Jak si poradit s alkoholem?

Lahev je opačný extrém – tvrdá jako kost, zároveň ale nesouměrná tvarem. Buď ji tedy jednoduše zarolujete do vámi vytisknutého originálního papíru, který zafixujete izolepou a mašlí u zužujícího se hrdla, nebo ji elegantně vložíte do papírové či textilní taštičky, což je cesta nejmenšího odporu. Případně se pokusíte o originalitu a vymyslíte vlastní, originální způsob balení, který zmate obdarované a prodlouží chvíle napětí.