Magický New York: British Airways vzaly několik dětí na výlet ve znamení „Kevinových Vánoc“

 

  • Společnost British Airways vzala čtyři děti, které si to velice zasloužily (každé s jedním rodičem) na jedinečný sváteční víkend v New York City
  • Umožnila jim prožít návštěvu tohoto města „jako Kevin“ z oblíbeného vánočního filmu Sám doma 2: Ztracen v New Yorku
  • Cesta zahrnovala VIP let, pobyt ve světoznámém hotelu Plaza a překvapení, o něž se postaral výběr populárních britských osobností: Pixie Lott, Harry Maguire, Maya Jama, Jodie Whittaker, Millie Bobby Brown a Jon Culshaw představující prezidenta Trumpa
  • Tato akce zahajuje projekt Magic 100, jehož prostřednictvím British Airways v roce 2019, kdy oslaví své stoleté výročí, provedou 100 dobrých skutků

Praha, 17. prosince 2018 – Společnost British Airways vytvořila kouzelné Vánoce pro skupinu dětí, které si to obzvlášť zasloužily: vzala je na jedinečný výlet do New Yorku, aby tam prožily několik dobrodružných dní „jako Kevin“ z oblíbeného rodinného vánočního filmu Sám doma 2.

„Kevinovy Vánoce“ jsou zatím největším a nejlepším překvapením, které British Airways připravily v rámci svého programu BA Magic. Byly zachyceny na dvou dnes zveřejněných filmech, jež ukazují New York v celé jeho sváteční nádheře. První film je vytvořen ve stylu filmového traileru. Druhý je delší kronikou dobrodružství dětských účastníků a obsahuje rozhovory s rodiči, z nichž se divák dozví, jaké inspirující a dojemné příběhy stojí za každým dítětem ve skupině.

Během třídenního výletu British Airways pro děti připravily řadu zážitků inspirovaných filmem Sám doma. Mohly se tak podívat do slavného hotelu Plaza, bruslit v Centrálním parku, navštívit představení taneční skupiny Rockettes v Radio City Music Hall, nakupovat v nedávno znovuotevřeném hračkářství FAO Schwarz, a nakonec si pochutnat na zmrzlině v nejexkluzivnějším a nejprestižnějším Prezidentském apartmá hotelu Plaza.

Za scénou spolupracovala s leteckou společností skupina známých osobností, aby zprostředkovala zážitky čtyřem dětem, které byly na akci vybrány svým okolím na základě jejich inspirativních příběhů.1 British Airways požádaly organizaci We are Futures, která pracuje s mladými lidmi, aby ve spolupráci se svými partnery našla vhodné kandidáty, kteří jako odměnu za svou statečnost v těžké situaci dostanou výlet do New Yorku. Vybrané děti, pocházející z různých regionů a různých prostředí Velké Británie, zažily dramatické události, s nimiž by se žádný člověk jejich věku neměl potýkat. I přesto jsou inspirací pro své okolí.

Cesta v doprovodu celebrit začala na Terminálu 5 londýnského letiště Heathrow, kde zpěvačka Pixie Lott odhalila její cíl za intimního akustického provedení písně „Walking in a Winter Wonderland“. U přepážky British Airways je potom fotbalista Harry Maguire a televizní moderátorka Maya Jama odbavili k letu v cestovní třídě pojmenované pro tuto příležitost „Kevin Class“. Děti a jejich rodiče tak měli exkluzivně k dispozici obchodní třídu Club World v Boeingu 747.

O další překvapení se postaraly herečky Millie Bobby Brown ze seriálu Stranger Things a Jodie Whittaker, představitelka hlavní role v seriálu Dr Who, jež obě nahrály videa s osobním sdělením pro děti. Video od Jodie Whittakerové se objevilo na obří obrazovce na Times Square, přičemž slavná světelná tabule ABC Supersign ukazovala jména dětí a vzkaz „Šťastné Vánoce“ od týmu British Airways.

Skupinka se v hotelu Plaza také osobně setkala s „americkým prezidentem“, jehož ztvárnil herec Jon Culshaw.

Tento speciální výlet zahajuje akci #BAMAGIC100, při níž aerolinie poděkuje svým zákazníkům tím, že je v průběhu roku, v němž oslaví stoleté výročí, překvapí 100 dobrými skutky (velkými i malými).  

Alex Cruz, předseda představenstva a generální ředitel British Airways, prohlásil: „New York je magické místo pro vánoční návštěvu, ať už jste dítě nebo dospělý, takže byl ideálním dějištěm pro naše dosud nejambicióznější překvapení BA Magic. Jak můžete vidět v našich filmech, tyto děti se musely vypořádat s velmi obtížnými situacemi a jejich příběhy jsou zároveň dojemné i inspirující. Chtěli jsme jim a jejich rodičům darovat kouzelný začátek Vánoc, na který nikdy nezapomenou. V rámci našich stoletých oslav v roce 2019 rovněž zahájíme kampaň BA Magic 100 a těšíme se, že mnoho našich zákazníků překvapíme zvláštními pozornostmi, díky nimž bude jejich zážitek z letu jedinečný.“

KONEC

Poznámky

1 O DĚTECH

Belal Cherbika

Belal je desetiletý chlapec z Londýna, jenž bydlel v jednom z nižších domů pod výškovou budovou Grenfell Tower v době, kdy tam v červnu 2017 vypukl zničující požár. On a jeho rodina byli mezi prvními svědky událostí oné noci, v níž někteří jejich přátelé bohužel zahynuli. Ztratili také svůj domov, kam se od té doby už nikdy nemohli vrátit.

Bradley Ball

Bradley je devítiletý chlapec z Devonu. Loni byl Bradley spolu se svou maminkou a starší sestrou Kierou účastníkem velmi vážné automobilové nehody, kterou Kiera bohužel nepřežila. Bradley byl při nehodě vzhůru a v jejím důsledku se u něj rozvinula posttraumatická stresová porucha. Po nehodě se Kiera stala dárkyní orgánů a Bradley se svou rodinou od té doby vedou informační kampaň upozorňující na význam dárcovství.

Mayana Brown

Mayana je devítiletá dívka ze Surrey. V září 2017 byla její mamince Jemily diagnostikována nesmírně vzácná forma rakoviny zvaná pseudomyxoma peritonei (PMP). Tento druh rakoviny postihuje přibližně dva lidi z milionu. Poté, co statečně podstoupila rozsáhlou operaci, jejímž cílem bylo odstranit maximum možného, se Jemily nedávno opět přitížilo a v současnosti prodělává léčbu. Pro Mayanu byly zprávy o diagnóze její maminky velice těžko pochopitelné, ale stále se usmívá a podporuje zbytek své rodiny.

Sophie Walker

Sophie je jedenáctiletá dívka z Edinburghu. V říjnu 2017, v den narozenin jejího staršího bratra, jí byl diagnostikován mozkový nádor. Několik měsíců předtím, než rodina objevila Sophiinu nemoc, vykazovala všechny symptomy tohoto nádoru její sestra (dvojče) Megan, toto podezření se však ukázalo jako mylné. Sophie během uplynulého roku prodělávala léčení a bojovala se svou nemocí; velmi nedávno obdržela dobré zprávy.

O společnosti British Airways

  • British Airways létají do více než 200 destinací po celém světě.
  • British Airways nabízejí v široké škále světových destinací velké množství pečlivě vybraných hotelů, pronájmů aut a zážitků, které si můžete rezervovat společně s lety na adrese ba.com/holidays.
  • Společnost je jednou z největších světových mezinárodních aerolinií – každoročně po celém světě přepraví přibližně 40 milionů cestujících.
  • Společnost na většině svých letů na dlouhé vzdálenosti nabízí výběr ze čtyř cestovních tříd.
  • British Airways zahájily svůj investiční plán v objemu mnoha milionů liber, který má prospět jejím zákazníkům zaměřením na vynikající úroveň prémiových cestovních tříd, větší výběr a vyšší kvalitu pro všechny.
  • British Airways konkrétně investují 600 milionů liber do cestovní třídy Club World, včetně vynikajícího jídla a luxusního povlečení White Company – a navíc od roku 2019 dostane nová sedadla s přímým přístupem do uličky. Na londýnském letišti Heathrow byla otevřena sekce First Wing určená k registraci před letem, která má přímý přístup k bezpečnostním kontrolám a salonkům. Salonky v celé síti British Airways projdou renovací a zdokonalením.
  • Cestovní třída Club Europe byla zavedena i na vnitrostátních letech ve Velké Británii a všichni zákazníci se mohou těšit na aktuálně zaváděnou poslední generaci Wi-Fi ve všech letadlech British Airways, na dlouhé i krátké vzdálenosti.
  • British Airways provozují většinu letů z Terminálu 5, svého domova na londýnském letišti Heathrow. Tento terminál o rozloze 50 fotbalových hřišť dokáže odbavit 30 milionů zákazníků ročně.