AQ M24BT nabízí kvalitní stereo nejen pro smartphony

Skvělý přednes českých reprosoustav si díky kodeku AptX LL vychutnají nejen milovníci hudby, ale také fanoušci filmů a počítačových her.

Červenka, 18. prosince 2016 – Společnost Acoustique Quality, výrobce špičkových českých Hi-Fi reprosoustav, zahájila prodej bezdrátové verze reprosoustav AQ M24 BT. Ta se kromě nového 1″ výškového měniče s neodymovým magnetem a silnějších basů může pochlubit i zcela novým Bluetooth modulem. Velký mezigenerační skok zajišťuje především podpora kodeků AptX. S jejich pomocí dokáží reprosoustavy přehrát hudbu v CD kvalitě i při bezdrátovém režimu. Implementaci technologie AptX Low Latency pak ocení především ti, pro které je klíčová perfektní souhra obrazu se zvukem. Specialitou je režim Party mód, který umožňuje připojení dvou bezdrátových zařízení zároveň. Ta se následně mohou při přehrávání libovolně střídat.

Modernizace se dočkal i čelní panel. Je menší než dřív a elegantně vystupuje z průzvučné tkaniny. Led dioda informující o zvoleném vstupu prosvítá skrze inovované logo a otočný volič ovládá nejen napájení a hlasitost, ale také přepínání mezi jednotlivými zdroji. Kromě bezdrátového připojení totiž AQ M24BT disponují i dvěma analogovými vstupy s konektory RCA. Uživatelé tak mohou pomocí přibaleného RCA-Jack kabelu snadno připojit i počítač nebo televizor a poslední vstup využít například pro připojení gramofonu.

Skutečné stereo bez drátů
Již na první pohled zaujmou AQ M24BT rozdělením levého a pravého kanálu, které umožňuje plnohodnotnou reprodukci prostoru stereofonních nahrávek. Skutečné stereo ocení také fanoušci filmu a v neposlední řadě hráči. Těm zpřístupní nejen silnější zážitky, ale také lepší orientaci v herní akci. Podpora AptX LL navíc zajistí perfektní synchronizaci obrazu se zvukem.

Reprosoustavy v sobě ukrývají výkonný digitální zesilovač přizpůsobený použitým měničům. Snadno tak poskytnou sinusový výkon 2 x 30 W. O prezentaci basů a středních frekvencí se stará 5″ polypropylenová membrána, které v oblasti výšek sekunduje moderní 1″ kalota s neodymovým magnetem. Posluchači se tak mohou těšit na vyrovnaný projev s velkým množstvím detailů. Specialitou výrobce je pak ručně pájená výhybka, která zajišťuje správné rozdělení jednotlivých frekvencí.

Cena a dostupnost
Reprosoustavy AQ M24BT jsou v prodeji na stránkách výrobce aqaudio.cz  za 7 490 Kč.

O firmě AQ

Firma AQ s.r.o. působí na trhu s audiem od roku 1995, kdy se její zakladatelé rozhodli proměnit svou lásku ke kvalitnímu zvuku v podnikání. Základní myšlenkou firmy, které se stále drží, je výroba vysoce kvalitních Hi-Fi reproduktorů, jejichž vývoj i výroba  stále probíhá v mateřské továrně v obci Červenka. Zakladatelé firmy a konstruktéři tak mají plnou kontrolu nad výběrem komponent a materiálů pro konstrukci reprosoustav, které se pyšní úžasným poměrem kvality a ceny.
Jak se dařilo budovat prodejní síť obchodních partnerů, začala firma do své nabídky přidávat i další produkty, příslušenství reprosoustav, jako kabely, stojany, držáky a podobně. Postupně se v nabídce začaly objevovat i další značky. První byl dnes již celosvětově známý výrobce gramofonů Project, jehož gramofony se vyrábí rovněž České Republice. Později přibylo i mnoho dalších značek z oblasti kvalitního audia.

Tagged