Český Davinci TS získal investici od britského fondu Seedcamp, který podpořil například Revolut či Transferwise

Davinci TS získal jako partnera prominentní fond Seedcamp zaměřujícího se na evropské startupy. Do portfolia investovaných firem patří i velká jména jako Revolut, Transferwise, UiPath či Monese. Pro Davinci TS je nově uzavřené partnerství podporou pro další zahraniční expanzi. Rychle rostoucí startup zároveň oznámil několik personálních změn.

Český startup Davinci Travel System, vyvíjející platformu pro hromadné ubytování hostů v hotelech, získal takzvanou bridge investici od známého venture kapitálového fondu Seedcamp.

„Spolupráce se Seedcampem nám otevírá dveře na britském trhu a dává příležitost využít obrovskou síť kontaktů a jejich know-how. Samotné peníze pak směrujeme primárně na růst týmu, v Praze hledáme nejen programátory, ale také seniorní lidi se zkušeností z travel industry,“ říká zakladatel a CEO Alex Ilyash. Investice od Seedcampu pro Davinci TS není první, v létě loňského roku startup oznámil vstup českých investorů z fondu J&T Ventures a společnosti Prague Boats.

Pražský Davinci TS od vstupu na trh v únoru loňského roku uzavřel spolupráci s 5 000 hotely ve více než 900 městech ve všech zemích Evropy. Do konce příštího roku chce celkový počet hotelů navýšit na 20 000. Za jejich onboarding bude jako Head of Hotel Partnerships zodpovídat Michal Drahoš, který dříve pracoval pro Slevomat, Travelist nebo Booking.com. Dlouhodobým cílem společnosti je stát se globální jedničkou na B2B trhu hromadného ubytování. Zároveň spolupracuje se 70 cestovními kancelářemi například i z Číny, Německa, Indie, Itálie, Španělska či Velké Británie.

„Soustředíme se na kvalitu, ne kvantitu. Dostáváme poptávky od mnoha poskytovatelů zájezdů. Všechny cestovní kanceláře pečlivě vybíráme a prověřujeme, abychom byli schopni hotelům poskytnout jen opravdu důvěryhodné společnosti. Naše platforma totiž funguje pro hotely i cestovní kanceláře zdarma, transakční poplatky platí jen při uzavřené rezervaci,“ popisuje dále Alex Ilyash.

Firma roste i personálně, se její tým nedávno rozšířil o další zaměstnance z konkurenčních travel firem. Head of Strategy and Business Development se stala Gaukhar Alibayeva, která pracovala pro Booking.com a Petr Hrabálek, který dříve pracoval pro Amadeus, nastoupil jako nový Head of Sales.

DAVINCI TS je B2B rezervační platforma pro velkoobchod v hoteliérství. Umožňuje tak velkým skupinám lidí, korporacím nebo školám snadnou rezervaci ubytování, která v dnešní době pořád ve většině případů probíhá ručně nebo emailem. Díky automatizovanému procesu je aktuálně možné ubytovat se ve více než 5 000 hotelech v 900 evropských městech.