Novým obchodním ředitelem společnosti O-I pro Českou republiku a export se stane Jaroslav Holán

Dubí (18. prosince 2018) – Sklářská společnost Owens-Illinois, největší výrobce skleněných obalů na světě, jmenuje Jaroslava Holána novým obchodním ředitelem pro Českou republiku a exportní trhy. Do funkce nastoupí 1. ledna 2019 a vystřídá tak Pavla Wurzela, který po 24 letech působení v O-I odchází do penze. „Jaroslav je ideálním nástupcem na pozici obchodního ředitele O-I v našem regionu. Má všechny předpoklady pro to, aby se svými dlouholetými zkušenostmi a expertízou plynule navázal na nadstandardní spolupráci s našimi zákazníky,“ řekl Wurzel.

Holán ve firmě O-I pracuje od roku 1993. Dosud zastával pozici manažera tuzemského prodeje. Jako obchodní ředitel bude mít na starost rozvoj exportu a prodeje v České republice, na Slovensku a v Rakousku. „Na nové pozici bych se rád zaměřil na rozvoj komunikace a spolupráce s našimi skláři a specialisty výroby, abychom společně mohli nadále vyvíjet vysoce kvalitní obalová řešení a poskytovat našim zákazníkům prvotřídní služby,“ sdělil své plány Holán.

Společnost O-I je jedničkou ve výrobě skleněných obalů v České republice, kde vlastní dva sklářské závody v Dubí a Novém Sedle.

O společnosti O-I

Společnost Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) je největší výrobce skleněných obalů na světě. Spolupodílí se na utváření značek zákazníků v nápojovém a potravinářském průmyslu. Společnost O-I měla v roce 2017 tržby ve výši 6,9 miliardy amerických dolarů a zaměstnává více než 26 500 lidí v 78 závodech ve 23 zemích po celém světě. Celosvětové ústředí je ve městě Perrysburg v americkém Ohiu. V České republice má společnost O-I dva závody, a sice v Novém Sedle na Karlovarsku, kde se vyrábí barevné sklo, a v Dubí na Teplicku, kde je vyráběno sklo čiré. O-I vyrábí skleněné obaly ekologicky a s ohledem na udržitelný rozvoj.

Více informací najdete na www.o-i.com.

Kontakt:            

Kristýna Blahetová

PR Consultant, Grayling

E-mail: kristyna.blahetova@grayling.com

Mobil: +420 775 558 271