Tiskárna Océ Colorado slaví první úspěšný rok: Canon UVgel pomohl tiskařům dobýt náročná média.

PRAHA, 18. prosince 2018 – Společnost Canon zahájila prodej tiskáren Océ Colorado 1640 s moderní inkoustovou technologií Canon UVgel teprve v loňském roce. Během této krátké doby byla zařízení instalována na více než 400 místech v regionu Evropy, Středního východu i Afriky. Poskytovatelé tisku si pochvalují jejich vysokou produktivitu, která pomáhá zvládat větší objemy zakázek, nebo možnost pracovat s tepelně citlivými médii. Kombinace těchto vlastností jim podle jejich vlastních slov pomáhá otevírat nové obchodní příležitosti.

„Technologie Canon UVgel zaručuje podstatně vyšší rychlost tisku, než zvládají běžné latexové a ekosolventní technologie. Právě produktivita přesvědčila výrobce grafiky, aby do této technologie investovali. Zpětná vazba získaná od zákazníků také potvrzuje pozitivní dopad na jejich každodenní podnikání,“ říká Peter Varga, Product Manager firmy Canon CZ. 

Připomíná, že dvě třetiny všech výstupů z 64palcových „roll-to-roll“ tiskáren Océ Colorado 1640 jsou tištěny rychlostí 40 m2 za hodinu na širokou škálu materiálů. Canon UVgel nabízí množství různých aplikací, přičemž více než 40 procent výstupů tvoří samolepicí bannery.

Cesta k uspokojení náročného klienta

Kromě vysoké produktivity vlastníci tiskáren Océ Colorado 1640 využívají dalších výhod technologie Canon UVgel – omezení prodlev mezi tiskem a dokončováním i snížené nutnosti dodatečného laminování.

Například německá firma Siepro, která se specializuje na tisk samolepicí grafiky a štítků, instalovala sedm tiskáren Océ Colorado 1640, jež tak nahradily ekosolventní technologie, které brzdily další růst firmy. „Během čtyř let od naší první investice dotisku z role na roli jsme sice měli sestavu 20 tiskáren, ale bylo pořád obtížné vyhovět požadavkům klientů. Navíc neustále narůstaly měsíční objemy tisku a přibývaly on-line zakázky, které bylo potřeba vyhotovit v tentýž den. Takové množství práce vyžadovalo úplně jinou úroveň produktivity. Díky technologii Canon UVgel můžeme vyrobit 40 m2 výtisků vysoké kvality za hodinu, na rozdíl od 6 m2 u ekosolventní technologie. Výstupy jsou hned dokončovány, bez zdržení kvůli schnutí nebo odpařování. Dnes máme pouze 12 tiskáren, ale celkovou produktivitu se nám podařilo navýšit desetkrát. Denně potiskneme 2500 m2 samolepicích materiálů různého druhu, to vše s vynikající kvalitou a konzistencí barev,“ vysvětluje ředitel Michael Hiemann.

Nižší náklady, skvělá trvanlivost

Francouzská firma Armony navrhuje, vyrábí i instaluje reklamní tabule, maloobchodní dekorace a grafické materiály na prodejních místech pro různé klienty, včetně velkých supermarketů. Firma nahradila tři ekosolventní zařízení dvěma tiskárnami Océ Colorado 1640 a brzy zjistila, jaké přínosy zaručuje Canon UVgel v porovnání s dřívějšími řešeními.

„Počáteční investice sice byla vyšší než u předcházejícího vybavení, ale rychle jsme si uvědomili, jak tiskárna Océ Colorado 1640 zvyšuje výkonnost a současně snižuje provozní náklady tisku na nejrůznější média od samolepicích vinylů po materiály pro bannery. Kdysi bylo nutné laminovat 90 procent našich výstupů, což zdražovalo výrobu a prodlužovalo dobu zpracování zakázek,“ popisuje výrobní ředitel Franck Boehm. „Inkousty Canon UVgel jsou ale mnohem trvanlivější, takže nyní laminujeme jen asi desetinu výtisků, hlavně podlahovou grafiku. Díky rychlému zasychání můžeme začít s laminací okamžitě a nemusíme čekat 24 hodin, jako tomu bylo u ekosolventních tisků. Zvýšení produktivity je doplněno vynikající kvalitou – ostrostí, vizuální působivostí a odolností proti otiskům prstů,“ dodává.

Kapacita pod tlakem

Rovněž španělská společnost BBF, jež se specializuje na reklamní venkovní média, investovala do dvou tiskáren Océ Colorado 1640, které jí umožnily nabízet kompletní služby. „Díky nim jsme poznali bohaté barvy, vysoké rozlišení, jednolitost na celé ploše, tisk bez pruhů nebo deformace médií. To jsou samozřejmě rozhodující faktory pro naše klienty. Dnes jsme schopni vyrobit 40 m2 výtisků za hodinu v nejvyšší kvalitě, což nám poskytuje čas potřebný pro splnění zakázek,“ přidává další zkušenost ředitel Carlos de la Cruz Pontvianne.

Wouter Derichs, marketingový ředitel pro velkoformátový tisk společnosti Canon Europe, dodává: „Když jsme v roce 2017 uváděli technologii Canon UVgel na trh, byli jsme si jistí, že dokáže usnadnit podnikání našich zákazníků a pomůže skoncovat s kompromisy. Nyní máme pozitivní zpětnou vazbu od stovek zákazníků a další data získaná od uživatelů v průběhu celého roku. Z nich vyplývá, že tiskárna Océ Colorado 1640 zaručuje výrazný nárůst produktivity, optimalizuje výkonnost při tisku na náročná média a pomáhá poskytovatelům tiskových služeb uskutečňovat nové strategie růstu.“

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu. Canon působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává 18 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou.

Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Canon obohacuje životy běžných lidí i firem prostřednictvím inovací v mnoha segmentech – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie.

Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho”. Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon minimalizovali množství produkovaného odpadu.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.