Jak si užít podzimní odpoledne s dětmi nebo přáteli

Venku je pochmurno, prší, všude kolem je mokré listí a bláto. Podzim je tu, a je v plném proudu a v celé své síle. Dny, kdy jste s dětmi trávili celý den venku na hřišti jsou definitivně pryč. Co s malými raubíři teď? Než se všichni tiše posadíte před televizi nebo popadnete smartphony, vsaďte na to, co v takových chvílích dělali naši rodičové. Zpomalte, udělejte si kávu, dětem naservírujte teplou čokoládu nebo kakao, připravte si dobroty, zachumlejte se do dek a vytáhněte hry! Co může být lepší než zábava v rodinném kruhu, kdy můžete aktivně strávit čas pohromadě?
Jednou ze her, u které se jistě pobavíte vy i vaše ratolesti, je Perfection od značky Hasbro, u níž se vám i vašim dětem zlepšuje celková koordinace rukou a oči a zdokonaluje rozpoznávání různých tvarů. Princip celé hry spočívá v co nejrychlejším seřazení všech tvarů do prázdných, tomu určených míst. Musíte to však stihnout do daného časového limitu, jinak nastává výbuch a začínáte znova.

Každý rodič jistě zná, že s dětmi je to doma jedno velké divadlo. Jejich fantazie je prostě neomezená. Takže jste se jistě mnohokrát ocitli v roli pacienta, když si vaše dítko rozmyslelo, že zrovna dnes je tu za doktora. Tentokrát můžete být v klidu, roli pacienta na sebe vezme Sam ze hry Operationod Hasbro. Dívejte se, jak se vaše děti učí trpělivosti a pečlivosti, když vyndávají ze Sama jednu nemoc za druhou. Pozor, nesmějí se však dotknout žádných vnitřních stěn! Další možnou hrou, pro rozvoj dětské bystrosti a postřehu je Hádej Kdo?. Pomocí jednotlivých vylučovacích otázek se vaše děti postupně musejí dopátrat k identitě tajemné tváře. A co může být lepšího než si hrát a zároveň se učit.

Tyto večery nemusí být určeny jen vám a vašim dětem. To samé můžete navrhnout i svým přátelům. Udělejte si z toho pravidelnou událost, na kterou se po náročném dni v práci, můžete těšit. Vyberte si jeden den v týdnu a setkejte se se svými přáteli, vždy u někoho jiného. Domluvte se, co budete společně vařit a podle toho každý z vás nakoupí potřebné suroviny. Všechny starosti z práce hoďte za hlavu a užijte si přítomný moment. A jako v každé správně kuchařské show musí přijít na řadu zábava. To, co platí na děti, bude na vás platit dvojnásob – vytáhněte hry a ukažte v sobě pořádnou soutěživost.

Hra, na které ujíždí děti, ale i dospělí se jmenuje Fantastic Gymnastics. Sestavte si kompletní hrazdu, připevněte svého gymnastu a spusťte hru. Mačkejte žluté tlačítko, dokud se panáček pořádně nerozhýbe a červeným tlačítkem jej uvolněte. Cíl gymnasty je předvést dokonalé salto s perfektním doskokem. Možná se vám teď může zdát hra snadná, ale na první vyzkoušení zjistíte, že to není ani zdaleka tak pravda. Bude to chtít hodně trpělivosti, několik šálků kávy a spoustu sladkostí. Tak kdo z vás bude šampionem první?