Piráti opět nominují do rady SFDI expertku na dopravní stavby Miloslavu Pošvářovou

Praha, 19. prosince 2018 – Piráti opět nominovali do Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury soudní znalkyni a přední českou stavební inženýrku Miloslavu Pošvářovou. O jejím zvolení dnes rozhodne Poslanecká sněmovna PČR.

„Doktorka Pošvářová patří k předním českým odborníkům na dopravní stavby a mostní konstrukce. Miloslava Pošvářová má přes 30 let praktických zkušeností s projektováním a supervizí dopravních staveb. Vzhledem k tomu, jakými chronickými problémy kontrola kvality dopravních staveb v Česku trpí, například vzhledem k událostem z minulého týdne kolem D1, je volba doktorky Pošvářové do dozorčího orgánu SFDI logickou volbou,” říká pirátský poslanec Ondřej Polanský.

Ing. Miloslava Pošvářová, PhD. je soudní znalkyní v oboru ocelových konstrukcí a posuzování vad ocelových materiálů. Během svého působení na ŘSD prokázala, že dokáže hájit zájmy občanů ČR, v roce 2014 ji Nadace Charty 77 udělila Cenu Františka Kriegla za projev občanské statečnosti za její vystupování v kauze zvlněné dálnice D47, kdy zabránila předání výsledků průzkumných vrtů podloží tehdejší protistraně.