Komoditní účet Golden Gate umožňuje spoření do drahých kovů na jednom místě

Praha – Největší tuzemský obchodník s drahými kovy Golden Gate CZ zavádí komoditní účet, který umožňuje investovat do zlata, stříbra i platiny na jednom místě. Klienti si mohou libovolně měnit poměr jednotlivých drahých kovů v platbách nebo spoření kdykoliv přerušit. Spořit přitom mohou již od 500 Kč měsíčně.

Účet umožňuje i při menších platbách spoření do větších slitků, čímž klient získává výhodnější gramovou cenu drahých kovů než při nákupu malých slitků.

“V průběhu spoření je navíc možné měnit formu nakupovaných kovů, což umožňuje naspořit cílovou částku v pestré skladbě slitků, mincí i kovů,” říká předseda představenstva Golden Gate CZ Vladimír Brůna.

Peníze hned na účtu

Díky informačnímu systému mají klienti možnost naspořené kovy nebo jejich část kdykoliv on-line zpět odprodat. Vzhledem k nadstandardním výkupním cenám tak mohou velmi rychle realizovat odkup přesně v okamžiku zajímavého cenového nárůstu cen drahých kovů. Hned poté mají v systému finanční prostředky obratem na svém účtu.

Pokud klient nemůže zasílat pravidelné splátky do spoření, může je kdykoli přerušit bez nutnosti smlouvu vypovídat. Na druhou stranu může i nadále využívat aktuálních poklesů cen zlata, stříbra i platiny a formou mimořádných plateb si nakoupit ve spoření každý drahý kov samostatně. Díky tomu optimalizuje své úspory v drahých kovech podle aktuální situace na trzích, a lépe tak diverzifikuje portfolio.

Uživatelé stávajících produktů Golden Gate mohou na Komoditní účet jednoduše přejít. A to i z více spořících programů najednou.

Němci spoří do zlata víc než Češi

Roční světová těžba zlata i ostatních drahých kovů v posledních letech klesá, což do budoucna slibuje růst cen. Loni produkce deseti největších těžařských firem  přesáhla 938 tun zlata, celosvětová produkce stříbra byla 25.000 tun. Platina se pohybuje na 130 tunách za rok.

Češi se zatím v investicích do drahých kovů drží zkrátka. Na jednoho obyvatele připadá investice zhruba do jednoho gramu zlata, v Německu je to 122 gramů. Investiční zlato je v posledních letech v Německu velmi populární. Tamní trh s investičním zlatem se proto za posledních sedm let zdesetinásobil.

„Předpokládáme, že stejně jako mnohokrát v historii budeme trend Německa postupně dohánět. Příkladem je stavební spoření, které bylo u našich sousedů populární dávno před českým boomem,“ vysvětluje Brůna. Očekává, že se český trh s investičním zlatem  bude vyvíjet podobně, tedy že se do roku 2025 zdesetinásobí.  

„Stojíme před jednou z největších podnikatelských příležitostí. Nabízíme něco, co téměř nikdo nemá, ale každý to chce. A ceny jsou navíc velmi příznivé,“ uzavírá Brůna.

Golden Gate měla v září více než 20 000 klientů s celkovou cílovou částkou spoření 11,9 miliard korun. Celkem Golden Gate CZ za šest let fungování prodala již 5,4 tun investičního zlata a 39,9 tuny investičního stříbra za 6,4 miliardy korun. Typický klient Golden Gate si ze svých příjmů pravidelně odkládá měsíční obnos ve výši 1500 Kč.