Vyjádření společnosti Huawei k obchodním aktivitám v oblasti sítí 5G a ke kybernetické bezpečnosti

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a zákazníkům slouží již po dobu 30 let. Kromě stovek milionů spotřebitelů patří mezi zákazníky Huawei i společnosti žebříčku Fortune Global 500.

V posledních několika týdnech se o společnosti Huawei v souvislosti s tématem rozvoje 5G sítí velmi často hovořilo v médiích. Naneštěstí byla část zmínek nepřesná, některé byly dokonce založeny na dezinformacích. Společnost Huawei by ráda některá vyjádření objasnila.

Jak vypadá situace v některých zemích

Německo: Byznys běží, jak má.

Francie: Společnost Huawei se aktivně podílí na vybudování 5G sítí s několika francouzskými operátory.

Japonsko: Společnost Huawei se momentálně uchází o tender na 5G síť a je ve fázi testování technologie 5G.

Nový Zéland: Vláda odmítla návrh 5G předložený k přezkoumání jedním operátorem, regulační proces však stále probíhá. Zákazníci společnosti Huawei jasně uvedli, že budou pokračovat ve spolupráci s vládou za účelem vyřešení situace a jejich spolupráce s firmou Huawei se nezmění.

Huawei zůstává jedničkou v oblasti rozvoje 5G sítí, a to jak v oblasti technologií, tak komerčního nasazení. Huawei je jediným dodavatelem zařízení v oboru, který může poskytnout kompletní koncové řešení pro 5G.

Podle Kena Hu, jednoho z předsedů společnosti Huawei, dosud firma podepsala již 25 obchodních smluv týkajících se 5G sítě a více než 50 obchodních memorand o porozumění s operátory? po celém světě. Doposud dodala více než 10 tisíc 5G základnových stanic na celosvětový trh a společnost v tomto ohledu zůstává daleko před konkurencí. V první polovině roku 2019 společnost Huawei představí první sadu smartphonů s čipsety Kirin, které budou podporovat 5G a které se ve velkém měřítku se objeví ve druhé polovině rok.

Pokud jde o obvinění z bezpečnosti, Ken Hu řekl: “Nejlepší je nechat fakta hovořit samy za sebe.“ A skutečnost je: „Pověst společnosti Huawei týkající se bezpečnosti je čistá. Domníváme se, že kybernetická bezpečnost je globální problém. Je to záležitost, která se týká celé oblasti průmyslu a musíme se k ní připojit společně.”

“Nikdy jsme neměli vážný bezpečnostní incident s našimi zařízeními,” řekl Ken Hu. “I při nejpřísnější kontrole a kontrole ze strany regulátorů nebo našich zákazníků nebyly nikdy žádné důkazy o tom, že naše zařízení představují bezpečnostní hrozbu.”

“Vždycky uvítáme otevřený dialog s každým, kdo má oprávněné obavy. Ale kvůli neopodstatněným obviněním se budeme pevně bránit a nedovolíme, aby naše pověst byla poškozena,” uzavřel Hu.

– – –

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2016 se společnost umístila na 3. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Šestnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.