„Oceňujeme věcný přístup české vlády,” říká James Li, prezident Huawei Europe

Bezpečnostní rada České republiky projednala situaci vyvolanou nedávným vyjádřením Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) a shledala, že varování vydané tímto úřadem nezávisle na Vládě ČR, nebylo založeno na technologickém posouzení věci. Huawei vnímá pozitivně, že Česká republika chce zůstat otevřena všem legitimním zahraničním investorům a že žádný uchazeč nemá být v zakázkách na dodávky informačních systémů pro kritickou infrastrukturu státu znevýhodněn bez vážných důvodů. Huawei věří, že jakákoli diskriminace založená na původu společnosti bude v České republice napravena.

„Na základně dnešního vyjádření Úřadu vlády ČR pevně věříme, že žádná obchodní spolupráce s našimi současnými nebo potenciálními zákazníky a partnery v České republice nebude zasažena. Naše celosvětová reputace, obchody a investice by neměly být poškozovány podobnými nepodloženými obviněními. Za posledních třicet let si společnost Huawei dokázala vždy udržet čistý rejstřík v oblasti bezpečnosti, což nejlépe prokazuje spolupráce s obchodními partnery ve 170 zemích světa. Kybernetická bezpečnost je v dnešním digitálním světě mnohem kritičtější než kdykoli dříve a my vnímáme odpovědnost vlády v této oblasti. Jako přední světová technologická společnost vybudoval Huawei ověřitelný, udržitelný a důvěryhodný systém prověřování kybernetické bezpečnosti. Chceme pracovat s českou vládou i s celým odvětvím na tom, abychom hrozbám v kybernetické bezpečnosti čelili společně. Kybernetická bezpečnost je a zůstane naší nejvyšší prioritou,” uzavírá James Li, prezident Huawei Europe.

– – –

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2016 se společnost umístila na 3. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Šestnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.