Datart – vánoční prodeje a aktuální výprodeje

Letošní vánoční prodeje Datartu předčily veškerá očekávání i plány. „Jak v prodejnách, tak v e-shopu nakoupilo o 20 % více zákazníků, což se projevilo i na tržbách. Rekordní vánoční sezóny jsme dosáhli díky husté síti prodejen po celé ČR a také díky zavedení nové funkcionality v e-shopu Ihned vyzvednout‘. U zboží v e-shopu tak zákazník vidí, ve kterých prodejnách aktuálně je, může si ho ihned rezervovat, zboží je pro zákazníka připravené nejpozději do 60 minut od objednávky,“ říká Iva Pavlousková, tisková mluvčí Datartu.

Rekordní byly zejména poslední dva adventní víkendy. Například během posledního adventu před Vánoci tržby v e-shopu meziročně vzrostly o více než 40 %. O třetím adventu v některých prodejnách nám narostla návštěvnost dokonce o více než 40 % ve srovnání s rokem minulým.

„V předvánočním čase byl největší zájem jednoznačně o mobilní telefony, konkrétně značky Samsung. Velký zájem byl také o herní konzole, kávovary, robotické vysavače a výrobky péče o vlasy a tělo jako fény, kulmy, žehličky na vlasy, holicí strojky, zastřihovače, zubní kartáčky epilátory atd.,“ dodává Iva Pavlousková.

Hned o prvním vánočním svátku (25. 12.) Datart odstartoval Maxi povánoční výprodeje v e-shopu. Dnes otevřel také všech 94 prodejen, ve kterých je rovněž připraven Maxi výprodej.

„Zájem zákazníků o výprodeje se projevil okamžitě. Hned v prvních dnech se návštěvnost meziročně zvýšila o více než 40 % a objednávky se navýšily o 34 %. Největší zájem je o mobilní telefony, TV a velké domácí spotřebiče, z těch pak hlavně o sušičky prádla,“ uvádí Iva Pavlousková, tisková mluvčí Datartu, a dodává: „Do výprodejů jsme zařadili tisíce položek napříč celým sortimentem elektra i příslušenství. Ve výprodejích nabízíme slevu až 70 %. Další zboží do výprodejů postupně zařazujeme, proto se vyplatí nás sledovat. Letos se nově soustředíme na doprodej posledních kusů. Na poslední kusy nabízíme daleko výraznější slevy než na ostatní vyprodávané zboží.“