Canon uvádí novou sadu pro vývoj softwaru včetně aplikačního rozhraní pro dálkové ovládání

Vývojáři a integrátoři mohou naplnit své odvážné vize například pomocí fotoaparátu Canon PowerShot SX70 HS

Praha, 2. ledna 2019 – Canon oznámil nový API balíček, který vývojářům zpřístupní řadu zdrojů a funkcí pro práci s fotoaparáty. Kombinace sady pro vývoj softwaru EOS Digital (Software Development Kit, SDK, EDSDK) se zcela novým aplikačním rozhraním pro ovládání fotoaparátů (Camera Control API, CCAPI) poskytuje vývojářům a softwarovovým inženýrům řadu jedinečných příležitostí včetně možnosti výběru mezi fotoaparáty a objektivy značky Canon, nevyjímaje nejnovější PowerShot SX70 HS.

Výhody SDK od společnosti Canon již využilo mnoho vývojářů – do svých řešení mohli snadno integrovat fotoaparáty i objektivy značky Canon a nabídnout koncovým uživatelům dálkové ovládání prostřednictvím USB kabelu. Možnosti využití jsou přitom velmi široké, od fotografických kabin přes robotické a automatizované jednotky či fotografování a natáčení událostí až po pořizování průkazových fotografií nebo fotogrammetrické systémy.

Díky EDSDK mohou uživatelé své fotoaparáty ovládat vzdáleně z osobních počítačů nebo počítačů Macintosh a stejný kód používat napříč všemi kompatibilními přístroji značky Canon. Nové rozhraní CCAPI navíc nezávisí na operačním systému a na podporovaných modelech a umožňuje tak rychlý vývoj bez ohledu na použitou platformu – včetně Windows, MacOS, Androidu, iOS nebo Linuxu.

Mezi klíčové funkce sady EDSDK a rozhraní CCAPI patří:

  • Detekce a připojení/odpojení fotoaparátu
  • Kontrola a změna nastavení fotoaparátu včetně času
  • Vzdálené fotografování
  • Stažení/smazání snímků a formátování paměťových karet

„Jsme velmi rádi, že můžeme zpřístupnit naši sadu EOS Digital SDK i pro modelovou sérii PowerShot a nabídnout tak uživatelům nástroj, který umožní vzdálené ovládání těchto fotoaparátů včetně jejich úžasného zoomu,“ říká Yuko Tanaka, ITCG Product Marketing Director ve společnosti Canon. „Nové aplikační rozhraní Camera Control API je navíc založené na protokolu Internet Protokol a je tedy kompatibilní se všemi hlavními operačními systémy.“

PowerShot SX70 HS je nejnovějším prémiovým fotoaparátem typu bridge z dílny společnosti Canon. Je snadno přenosný a uživatelům nabízí maximální univerzálnost. Tento model se může pochlubit výkonným objektivem se 65násobným optickým zoomem při rozsahu ohniskových vzdáleností 21 až 1 365 mm , podobou i ergonomií digitálních zrcadlovek nebo otočným displejem LCD s úhlopříčkou 7,5 cm. Uživatelé určitě ocení i snímač s rozlišením 20,3 megapixelů a možnost pořizování 4K Ultra HD videí. Canon PowerShot SX70 HS je ideální fotoaparát typu vše v jednom, který si poradí s jakýmkoli scénářem použití – aniž by uživatelé museli mít u sebe více různých objektivů.

Dostupnost nového API balíčku

Nejnovější API balíček vychází ze zpětné vazby firemních uživatelů a je součástí závazku společnosti Canon zpřístupňovat vývojářům a integrátorům snadno použitelná praktická řešení.

Sada pro vývoj softwaru EOS Digital je k dispozici ke stažení již nyní, a to na stránkách www.didp.canon-europa.com. Rozhraní Camera Control API bude na vývojářském portálu společnosti Canon dostupné od března 2019.

Další informace o fotoaparátu Canon PowerShot SX70 HS jsou k dispozici na
https://www.canon-europe.com/cameras/powershot-sx70-hs/

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu a jedné z nejznámějších a nejoblíbenějších značek na světě. Canon Europe působí ve 120 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti Canon se Canon Europe podílí přibližně jednou třetinou.

Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937 a lídrem ve zpracování obrazu je po celých 80 let. Jejím cílem je podněcovat k neustálému překonávání možností využití obrazu a prostřednictvím technologických inovací v široké škále oblastí – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnická zařízení – obohacuje Canon životy běžných lidí i firem.

Pozitivní vliv společnosti Canon na oblast technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu neustále roste. Svědčí o tom i sociální a environmentální přínosy, za kterými stojí jak zaměstnanci, tak i produkty značky Canon, a představují důkaz úspěšnosti podnikové filosofie Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.