Mistrovství světa i techniky

Holešov, 2. ledna 2019 – Byť se může zdát, že mistrovství světa ve fotbale 2022 v Kataru je ještě daleko, není tomu tak. Katarští nechtějí nic podcenit a tak už jsou přípravy v plném proudu. Své o tom ví třeba hotely Marriot Marquis a Merweb v Dauhá. Tyto dva luxusní hotely nedávno prošly modernizací, kterou zaštiťoval iNELS – výrobce inteligentních elektroinstalací.

Mistrovství světa 2018 v Moskvě je již minulostí. Zato v Kataru se začíná slovo fotbal skloňovat čím dál častěji.  Celá země se chystá na tuto velevýznamnou sportovní událost a kromě samotných sportovišť se na nápor fanoušků z celého světa chystají i hotelová a restaurační zařízení.

Mezi ně patří i dva pětihvězdičkové hotely v Dauhá – Marriot Marquis a Merweb. Oba prošly v minulém roce retrofitem. Pro zkvalitnění služeb pro své zákazníky si hotely nechaly jedním ze systémových partnerů nainstalovat bezdrátový systém iNELS RF Control. V každém pokoji byly použity čtyři bezdrátové vypínače v designu skla s potiskem ikon klapek, které znázorňují ovládaná zařízení (světlo na nočním stolku, hlavní světlo a další). Na doporučení iNELS hotely využily pro větší úspory a komfort také funkci centrálního ovládání nebo-li MASTER OFF/ON tlačítko, které vypne všechna zařízení jedním stiskem. Díky souhře dveřního a pohybového detektoru se na centrální jednotce ovládající osvětlení po opuštění pokoje vypne veškeré osvětlení a dochází tak k nemalým úsporám nákladů.

„Řešení iNELS nás zaujalo mimo jiné kvůli jeho komfortní instalaci. Ta totiž v jednom pokoji nezabere déle než 25 minut, díky čemuž nebylo potřeba žádný z pokojů z důvodu rekonstrukce zavírat. Vše jsme zvládli za plného provozu a netratili jsme peníze za neobsazenost. Zároveň se obrovským způsobem zvýšil komfort hostů,“ říká investor obou hotelů. Inovace každého hotelu vyšla na zhruba 1,2 milionu korun.

###

ELKO EP je jedním z předních světových výrobců elektronických zařízení pro domovní, office a průmyslové automatizace. Již 25 let dodává do celého světa produkty jako relé, bezdrátové instalace nebo zařízení pro Internet věcí (IoT). Nezaměřuje se ale jen na hmotné výrobky, navrhuje také komplexní efektivní řešení.

Pobočky společnosti jsou v 17 zemích světa, veškerý vývoj a výroba však probíhá ve vlastních prostorách v Holešově. I díky tomuto zázemí společnost obdržela několik významných ocenění, například Vizionář roku 2015 nebo Globální exportér roku 2016.