Mladí a talentovaní nemusí vzdávat své sny ani v roce 2019, projekt Samsung Tvoje šance otevírá přihlášky do dalšího ročníku

Neocenitelná příležitost pro mladé studenty, kteří měli kvůli nepříznivým životním situacím posunutou startovací čáru vlastní kariéry a snů

Praha, 2. ledna 2019 – Mnoho kladných ohlasů, a dokonce i ocenění Gesto roku 2018, získal v pilotním ročníku úspěšný projekt Samsung Tvoje šance. A to především díky devíti cílevědomým studentům středních škol v České republice a na Slovensku a rozvojovému programu ušitému každému z nich individuálně na míru. Pokračování projektu v podobě nového ročníku tak bylo snadným rozhodnutím jak pro společnost Samsung, tak i pro obecně prospěšnou společnost Nadání a dovednosti, které se na realizaci projektu podílejí.

Do nového ročníku projektu Samsung Tvoje šance se mohou všichni zájemci hlásit od 2. do 31. ledna 2019 na webu http://samsungtvojesance.cz/ nebo na facebookových stránkách https://www.facebook.com/tvojesance/.

Výběrové řízení proběhne během února a od března se všichni vybraní účastníci mohou těšit na zbrusu nové poznatky z oboru technologií, marketingu, obchodu, personalistiky i finanční gramotnosti. S jejich osobnostním i pracovním rozvojem jim budou v průběhu roku pomáhat oborní poradci v čele s kariérní koučkou Petrou Drahoňovskou.

Každý z nich navíc dostane částku 100 000 Kč, kterou může po konzultaci s mentorem investovat podle svého zájmu a uvážení do nejrůznějších kurzů, workshopů, návštěv konferencí, zahraničních jazykových kurzů nebo individuálního poradenství.

„Z prvního ročníku projektu Samsung Tvoje šance jsme byli naprosto nadšení. Všech devět účastníků nás během celého roku naplňovalo radostí a pýchou díky svým pokrokům, cílevědomosti a odhodlání tvrdě pracovat i navzdory věcem, které museli ve svém dětství překonat. Jsem proto nesmírně ráda, že i v roce 2019 dostane skupina mladých a nadaných lidí svou šanci jít si za svým snem o úspěšném životě navzdory nepříznivým počátečním podmínkám,“ říká Zuzana Mravík Zelenická, manažerka CSR programů společnosti Samsung.

Nepřenositelné zkušenosti

A co konkrétně na projektu Samsung Tvoje šance oceňují ti nejpovolanější ze všech, a sice účastníci prvního ročníku? Všichni shodně vyzdvihují neskutečné příležitosti, řadu inspirujících setkání a získání rozhledu i mimo možnosti svého sociálního prostředí. To vše považují za obrovskou výhodu oproti svým vrstevníkům. Ruku v roce s nabýváním nových zkušeností v průběhu roku rostla i jejich chuť, motivace a touha po stále vyšších cílech, ale především je projekt přesvědčil o hodnotě neustálého vzdělávání, rozvoje a investic do sebe samotných.

Proto podání přihlášky do nového ročníku doporučují všem bez ohledu na to, ze kterého místa Česka nebo Slovenska pocházejí, jakkoliv tíživou životní situaci mají za sebou nebo jí právě procházejí, i na to, že třeba ještě nemají naprosto jasnou představu o tom, čemu by se chtěli v budoucnu věnovat. I zdánlivě pouhé zvolení kariérního směru a vytyčení jednotlivých cílů v osobním rozvoji je pro některé tím největším vítězstvím.

A ty, kteří účast v projektu Samsung Tvoje šance zvažují nebo by ji rádi doporučili někomu ve svém blízkém okolí, zve devět statečných z roku 2018 za inspirací a shlédnutím jejich roční cesty na webovou stránku http://samsungtvojesance.cz/ a na profil projektu na Facebooku.

Samsung Tvoje šance 2019

Stejné šance pro všechny. Celoroční podpora, nové dovednosti a technologie, které je přiblíží vysněné kariéře. Jinak by svoje sny museli „pohřbít“ a šli by vydělávat, aby se uživili. Pro mladé lidi ze sociálně slabých či neúplných rodin není vůbec snadné přemýšlet o budoucnosti v oboru, který je opravdu baví. Jejich dny jsou mnohem víc o životním minimu než o snech. Jsou to právě životní okolnosti a chybějící prostředky, které jim brání jít za vysněným studiem vysoké školy. Samsung ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Nadání a dovednosti obrátí účastníkům projektu Tvoje šance život naruby v tom nejlepším slova smyslu a připraví pro ně roční jízdu plnou skvělých mentorů z nejrůznějších oborů, workshopů a individuálního programu podle jejich preferencí a snů. Na další informace i na přehled minulého ročníku se můžete podívat na https://www.facebook.com/tvojesance/.

Nadání a dovednosti o.p.s.

Nadání a dovednosti o.p.s. je nezisková organizace, jejímž posláním je pomáhat dětem z dětských domovů a pěstounských rodin s kariérním rozvojem a s prvními kroky do samostatného života. V rámci vzdělávacího projektu Rozhled pomáhá již pět let zprostředkovat dětem první kontakt s pracovním světem. Rozhled úspěšně absolvovalo přes 400 dospívajících. Do projektů se zapojilo již 635 dětí. Více na www.nadaniadovednosti.cz.