Huawei očekává za rok 2018 rekordní tržby

Očekávané tržby za rok 2018 překročí hranici 100 miliard USD, společnost také otevřela nový kampus v Dongguanu

Společnost Huawei představila svůj nový kampus v Dongguanu, ve kterém je umístěno výrobní centrum, školící centrum a veškeré laboratoře pro výzkum a vývoj. Společnost sem také přemístila mnoho zaměstnanců ze Shenzhenu. Jde o největší kampus společnosti Huawei na světě. V R&D laboratořích v Dongguanu se testují například také materiály a postupy pro termální regulaci pro výrobky 5G. Je tam také nezávislá bezpečnostní laboratoř.

Rotující předseda společnosti Ken Hu v rámci otevření nového kampusu shrnul úspěchy společnosti Huawei, růst obchodních aktivit a pozitivní očekávání pro další rok. Zmínil také, že společnost spolupracuje se stovkami telekomunikačních operátorů a s miliony zákazníků po celém světě. Téměř polovina společností z prestižního seznamu Fortune 500 companies si Huawei vybrala jako svého dodavatele vybavení pro digitální transformaci. Očekává se, že tržby společnosti Huawei za rok 2018 překročí magickou hranici 100 miliard amerických dolarů. Zmínil také úspěšné uvedení dvou klíčových výrobků pro koncové zákazníky a to smartphonů P20 a Mate 20. Tyto nové smartphony přinášejí skvělé novinky, hlavně vysoce kvalitní fotoaparáty a umělou inteligenci.

Ken Hu se také dotkl současné situaci, kdy je společnost Huawei obviňována z bezpečnostních rizik a řekl, že nejlepší je nechat mluvit fakta. Zdůraznil, že bezpečnostní vizitka společnosti je zcela čistá a že v posledních třiceti letech nebyl zaznamenám žádný vážný incident v oblasti kybernetické bezpečnosti.  

V následujícím roce se společnost bude soustředit na své investice do technologických inovací, do oblasti broadband, cloudu, umělé inteligence a chytrých zařízení. Ken Hu zmínil, že společnost věří, že tyto investice do technologií pomohou společnosti k stabilnímu růstu v oblasti telco a k rychlejšímu uvádění technologie 5G. Společnost také plánuje uvést novinky pro uživatele, jako první 5G chytrý telefon.

Nejdůležitější body pro rok 2019:

  • 5G – Huawei má v současné době podepsané obchodní smlouvy s 25 partnery, což ho řadí na první místo mezi dodavateli ICT vybavení. Více než 10 000 základních stanic již bylo dodáno na trhy po celém světě. Téměř všichni zákazníci v oblasti sítí naznačují, že chtějí Huawei vybavení, protože je v současné době nejlepší a situace se nezmění minimálně dalších 12 – 18 měsíců. Huawei dodává rychlejší a nákladově příznivý upgrade na 5G. Některé obavy o bezpečnosti technologie 5G byly velmi oprávněné a ty se podařilo vyřešit v rámci jednání a spolupráce s operátory a vládami.

Podle Kena Hu se objevilo několik případů, kdy státy používají otázku 5G jako nástroj pro spekulace o kybernetickém nebezpečí. Tyto případy ale mají ideologický nebo geopolitický základ. Bezpečnostní obavy použité jako omluva pro blokování konkurence způsobí zpomalení implementace nových technologií, zvýší její náklady a také ceny pro koncové uživatele. Pokud by Huawei bylo umožněno zúčastnit se implementace 5G ve Spojených státech amerických, ušetřilo by se podle ekonomů v letech 2017 – 2010 přibližně 20 miliard dolarů vynaložených na bezdrátovou technologii.

  • Kybernetická bezpečnost – bezpečnost je pro Huawei hlavní prioritou a je nadřazená všemu ostatnímu. Ken Hu by přivítal možnost vybudovat centra pro vyhodnocování kybernetické bezpečnosti v USA a Austrálii a zmínil podobná centra ve Velké Británii, Kanadě a Německu. Jejich cílem je právě identifikovat a vyřešit možné obavy. Huawei je přístupen těm nejpřísnějším screeningům ze strany regulátorů a zákazníků a rozumí legitimním obavám, které někteří z nich mohou mít.

V současné době ale nic nenaznačuje tomu, že by výrobky Huawei představovali jakékoliv bezpečnostní riziko. Vzhledem k častým zmínkám o čínském právu, Čínské ministerstvo zahraničních věcí oficiálně potvrdilo, že neexistuje žádný zákon, který by společnostem přikazoval instalaci backdoors. Huawei rozumí obavám týkajícím se otevřenosti, transparentnosti a nezávislosti a je otevřený dialogu. Jakékoliv důkazy by měly být sdíleny s telekomunikačními operátory, pokud ne přímo se společnosti Huawei a veřejností.

Podle Kena Hu jsou úspěchy a vývoj společnosti nesmírně vzrušující a zmínil, jakými změnami a vývojem společnost prošla za téměř třicet let, co u ní působí. “Je to cesta změny, která z nás, z neznámého dodavatele, udělala vedoucí světovou společnost pro oblast 5G,” řekl ken Hu.

“Rád bych se s vámi podělil o citát o Romaina Rollanda. Ve světě je pouze jedno hrdinství: vidět svět takový, jaký je a milovat ho. V Huawei vidíme, na co narážíme a přesto milujeme to, co děláme. V Číně říkáme: 道阻且长,行且将至, nebo-li cesta před námi je dlouhá a těžká, ale půjdeme dál, dokud nedojdeme do cíle, protože jsme se na cestu již vydali,” uzavřel Ken Hu.