Chytré televizory Samsung nabídnou od jara 2019 také iTunes Movies & TV Shows a podporu Apple AirPlay 2

7. ledna 2019 – Společnost Samsung oznámila, že počínaje od letošního jara nabídnou její modely chytrých televizorů pro rok 2019 podporu služeb iTunes Movies & TV Shows a Apple AirPlay 2. Modely z roku 2018 budou moci tyto funkce získat prostřednictvím aktualizace firmwaru. Chytré televizory Samsung si tak připíší ve svém oboru prvenství, protože nová aplikace iTunes Movies & TV Shows bude při svém premiérovém uvedení dostupná ve více než 100 zemích pouze na těchto přístrojích. Chytré televizory Samsung také nabídnou ve 190 zemích celého světa podporu funkce AirPlay 2.

Díky nové aplikaci iTunes Movies & TV Shows získají zákazníci na chytrých televizorech Samsung přístup ke své stávající knihovně iTunes, budou moci procházet obchod iTunes Store a zakoupit si zde nebo půjčit některý ze stovek tisíc filmů či televizních pořadů a získají také přístup k největšímu výběru filmů v 4K HDR rozlišení. Aplikace iTunes Movies & TV Shows bude plně integrována s dalšími službami pro platformu Smart TV společnosti Samsung, jako jsou univerzální průvodce, nový inteligentní asistent Bixby či vyhledávání, a nabídne tak v rámci platformy Samsung konzistentní zážitek.

Díky podpoře AirPlay 2 budou zákazníci společnosti Samsung moci bez problémů přehrávat svá videa, fotografie, hudbu, podcasty a další obsah ze zařízení Apple přímo na chytrých televizorech Samsung včetně televizorů řady QLED 4K a 8K, lifestylových modelů The Frame a Serif a dalších UHD a HD televizorů společnosti Samsung.

Chytré televizory Samsung zastávají pozici světového lídra již 13 let a během této doby vyrostly v jednu z největších zábavních platforem, jaká je na trhu k dispozici.

„Jsme hrdí na to, že spolupracujeme s předními hráči v oboru, abychom na naší platformě Smart TV zpřístupnili co nejširší nabídku obsahu,“ uvedl Won-Jin Lee, výkonný viceprezident divize Visual Display společnosti Samsung Electronics. „Zpřístupnění širší nabídky obsahu a poskytnutí další hodnoty a funkcí nabízených otevřenou platformou vlastníkům televizorů Samsung i zákazníkům společnosti Apple prostřednictvím iTunes a AirPlay je ideálním řešením pro každého.“

„Těšíme se na to, že služby iTunes a AirPlay 2 zpřístupníme prostřednictvím chytrých televizorů Samsung ještě většímu počtu zákazníků po celém světě a že uživatelé mobilních telefonů iPhone, tabletů iPad a počítačů Mac získají další možnost, jak si vychutnat svůj oblíbený obsah na největší obrazovce v domácnosti,“ prohlásil Eddy Cue, senior viceprezident divize Internet Software and Services ve společnosti Apple.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.