Grafické karty NVIDIA GeForce RTX v rekordním počtu nových herních notebooků

Srdcem více než 40 nových modelů notebooků od všech hlavních výrobců jsou grafické karty postavené na architektuře Turing. Vstupují tak do nejvýkonnější, nejtenčí a nejlehčí éry notebooků. Celosvětově dostupné budou od 29. ledna 2019.

LAS VEGAS – CES, 7. ledna 2019 – Společnost NVIDIA oznámila dostupnost rekordního počtu nových notebooků postavených na grafických kartách s revoluční architekturou Turing. Přední světový výrobci na trh uvedou nové modely, včetně těch nejvýkonnějších, nejtenčích a nelehčích jaké kdy byly vyrobeny.

Přes 40 nových modelů ve více než 100 různých konfiguracích bude dostupných na konci ledna 2019. Notebooky poháněné grafickými kartami NVIDIA® GeForce® RTX skloubí výkon pro ray-tracing v reálném čase a umělou inteligenci, a boří tak hranice mezi filmy a herním prostředím.

„Notebooky jsou nejrychleji se vyvíjející herní platformou a to je teprve začátek,“ řekl Jensen Huang, zakladatel a CEO společnosti NVIDIA, který představil novou řadu notebooků na veletrhu CES, a dodal: „Přední světový výrobci využívají architektury Turing, aby poskytli zákazníkům maximální výkon v tenkém a elegantním těle produktu, který si hráči mohou vzít všude s sebou. Stovky milionu lidí po celém světě žijí v období růstu herního průmyslu a já se nemohu dočkat, až si budou moci užívat této nové éry notebooků.“

Notebooky založené na architektuře Turing využijí modely grafických karet GeForce RTX.

Technologie RTX v Max-Q designu

Sedmnáct modelů napříč značkami splňuje požadavky designu Max-Q, přinášející inovativní přístup k vývoji a výrobě nejvýkonnějších, nejtenčích a nejtišších herních notebooků. Max-Q je zlatým středem mezi maximálním výkonem pro hraní na platformě GeForce a elegantním designem notebooků o maximální výšce 20 mm, s úzkými rámečky, 144 Hz displeji a pozoruhodnou výdrží baterie.

Řada z nich využívá také technologii NVIDIA Optimus®, zaručující tišší a účinnější chlazení a zároveň až dvojnásobnou výdrž baterie.

Max-Q design ve spojení s technologií NVIDIA RTX přináší hráčům novou generaci tenkých a výkonných notebooků. S až dvojnásobkem výkonu PlayStation 4 Pro, si notebooky hravě poradí s aktuálními tituly využívajícími ray-tracing, jako je Battlefield V, na 60 snímků za sekundu.

Notebooky s grafickými kartami GeForce RTX také nabízí:

  • WhisperMode – umožňuje notebookům napájeným z elektrické sítě a využívajícím GeForce Experience™ tišší chod během hraní díky analýze počtu snímků ve hře a následné optimalizaci grafického nastavení.
  • NVIDIA Battery Boost™ – poskytne až 2x větší výdrž baterie v aplikaci GeForce Experience.
  • NVIDIA G-SYNC® – u vybraných modelů je k dispozici také technologie synchronizující frekvenci displeje s grafickou kartou pro dosažení plynulého obrazu bez sekání.

Tvorba obsahu na cestách

Vyjma vynikajícího herního výkonu jsou nové notebooky osazené grafickými kartami GeForce RTX ideální mobilní platformou pro miliony video editorů, 3D animátorů, streamerů a dalších kreativních lidí, toužících po co nejlepších možném výkonu.

Zkrácená doba trvání renderingu z minut na sekundy umožňuje animátorům interaktivněji pracovat s jejich modely, spolu s přesným nasvícením scén, odrazy a stíny. Široké možnosti zpracování videa pomocí NVIDIA RTX poskytují editorům možnost pracovat s až 6K RAW videi v reálném čase a streamerům vytvářet na cestách vysoce kvalitní živý přenos na platformu Twitch.

Balíček s Anthem a Battlefield V

Hráči, kteří si zakoupí notebook s RTX 2080, automaticky obdrží hry Anthem a Battlefield V, respektive jednu z těchto her v případě, že zvolí notebook s RTX 2070, nebo RTX 2060. Akce platí pouze po omezenou dobu u vybraných prodejců.

Dostupnost a cena

Notebooky s grafickými kartami GeForce RTX přijdou na trh 29. ledna 2019, a to od předních světových výrobců, jako jsou Acer, Alienware, ASUS, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo Legion, MSI, Razer a Samsung. Dostupné budou také v podání lokálních značek Aftershock, CyberPower PC, Hasee, Maingear, Mechrevo, Mouse, Origin PC, PC Specialist, Scan, Schenker, Terrans Force a Thunderobot.

Konkrétní konfigurace a ceny se budou lišit v závislosti na regionu a značce.

Buďte ve spojení s NVIDIA

Odebírejte NVIDIA blog, sledujte NVIDIA na Facebooku, Google+, Twitteru, LinkedIn a Instagramu nebo se podívejte na NVIDIA videa na YouTube a obrázky na Flickru.

O NVIDIA

Společnost NVIDIA vytvořila v roce 1999 technologii GPU, čímž nastartovala rozvoj počítačové herní zábavy, redefinovala moderní počítačovou grafiku a přinesla revoluci do oblasti paralelních výpočtů. V nedávné době pomohly GPU jednotky strojového učení vývoji moderní umělé inteligence – nové počítačové éry – kdy je GPU přímo mozkem počítačů, robotů a samořiditelných aut, která dokáží vnímat okolní prostředí a porozumět mu.  Více informací naleznete na stránce www.nvidia.com.