NVIDIA GeForce RTX 2060 je zde a startuje novou generaci hraní

S cenou stanovenou na 349 dolarů nabízejí RTX 2060 ohromující grafiku s efekty ray-tracingu a umělé inteligence desítkám milionům hráčů. Celosvětově dostupné budou od 15. ledna 2019.


LAS VEGAS – CES, 7. ledna 2019 – Společnost NVIDIA představila NVIDIA® GeForce® RTX 2060,  grafickou kartu postavenou na architektuře Turing dostupnou desítkám milionům hráčům po celém světě.

Grafická karta RTX 2060 přináší výjimečný výkon v moderních hrách s vylepšenou grafickou díky ray-tracingu v reálném čase a umělé inteligenci. Výkon a vlastnosti dříve dostupné pouze v high-end grafických kartách jsou nyní k dispozici za cenu 349 dolarů.

RTX 2060 je o 60 % výkonnější v aktuálních titulech než předchozí generace GTX 1060, nejpopulárnější NVIDIA grafická karta minulosti, a dosahuje tak výkonu GeForce RTX 1070 Ti (1). Díky RT a Tensor jádrům v grafickém čipu zvládne Battlefield V se zapnutou technologií ray-tracing na 60 snímků za sekundu.

Grafická karta GeForce RTX 2060 bude celosvětově dostupná od 15. ledna 2019.

„Budoucnost hraní počítačových her pro desítky milionu hráčů právě začala,“ řekl zakladatel a CEO společnosti NVIDIA Jensen Huang, který se postaral o odhalení RTX 2060 na veletrhu CES, a dodal: „Hráči využívající stolní počítač jsou velmi nároční a grafická karta RTX 2060 udává nový standard – bezkonkurenční cenu, mimořádný výkon a ray-tracing v reálném čase, který smazává rozdíl mezi filmy a hrami. Je to opravdu skvělý moment pro hráče a herní průmysl.“

Přednosti architektury Turing

RTX 2060 je vybavena vylepšeným jádrem multiprocesoru pro efektivnější zpracování náročných výpočtů v moderních hrách. Podporuje souběžně úlohy ve formátu plovoucí desetinné čárky a celočíselné operace, technologii adaptive shading a novou architekturu paměti s dvojnásobnou kapacitou vyrovnávací paměti v porovnání s předchůdci. Moderní hry mohou tyto výhody využít a dosáhnout tak až 2x vyššího výkonu oproti GTX 1060.

RTX 2060 integruje 6 GB vlastní paměti typu GDDR6 a 240 Tensor jader schopných dosáhnout 52 teraflops výkonu, které umožní vylepšit výkon ve hře díky technologii Deep Learning Super Sampling (DLSS).

DLSS využívá hloubkové analýzy a umělé inteligence a aplikuje je do vykreslovacích technik. Výsledkem jsou ostré a hladké hrany na vykreslených objektech a vyšší výkon ve hře.

Battlefield V s podporou DLSS již brzy
Electronics Arts a DICE brzy uvolní update do hry Battlefield V, který bude obsahovat podporu DLSS stejně jako další optimalizace pro ray-tracing ve hře. Spojení ray-tracingu a DLSS umožní hráčům získat ohromující kvalitu obrazu s ray-tracingem při zachování vynikajícího výkonu.

První testy ukázaly výkon ve hře se zapnutou technologií RTX a DLSS na úrovni vypnuté technologie RTX.

Užitečné funkce v GeForce Experience

RTX 2060 využívá aplikaci GeForce Experience™, usnadňující práci na počítači a poskytující řadu užitečných funkcí, jako jsou:

  • NVIDIA Highlights – automaticky zaznamenávající stěžejní akce ve hře. Široké portfolio podporovaných her doplňují tyto tituly z nedávné doby: Deuterium Wars, Dirty Bomb, Dying Light: Bad Blood, Europa (Ring of Elysium), Extopia, GRIP, Hitman 2, Insurgency Sandstorm, Justice, Knives Out PC Plus, Lost Ark, Shadow of Tomb Raider, Switchblade a X-Morph: Defense.
  • NVIDIA Ansel – umožňuje zaznamenávat senzační herní fotografie. Široké portfolio podporovaných her doplňují tyto z nedávné doby: Deep Rock Galactic, GRIP, Hitman 2, Insurgency Sandstorm, Ride 3 a Shadow of Tomb Raider. Hráči mohou sdílet své zážitky a účastnit se pravidelných měsíčních soutěží na webu ShotWithGeForce.
  • NVIDIA Freestyle – umožňuje upravit zobrazení her dle vlastních uživatelských preferencí od barevnosti až po zatím poslední přidané filtry, které promění hru v olejovou malbu, nebo vrátí vzhled do období 80. let.

Balíček s Anthem a Battlefield V

Hráči, kteří si zakoupí grafickou kartu GeForce RTX 2060, nebo stolní počítač s touto kartou, si mohou vybrat jednu z těchto her. Akce platí pouze po omezenou dobu u vybraných prodejců.

Dostupnost

Grafická karta GeForce RTX 2060 bude dostupná od 15. ledna 2019, a to od předních světových výrobců, jako jsou ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY a Zotac.

V rámci stolních počítačů u předních světových výrobců Acer, Alienware, Dell, HP, Lenovo a dalších lokálních značek po celém světě.

NVIDIA GeForce RTX 2060 Founders Edice, vlastní grafická karta navržená a přetaktovaná již z výroby, bude dostupná na webu www.nvidia.com.

Profil NVIDIA na Flickr nabízí celou řadu fotografií produktů GeForce.

Buďte ve spojení s NVIDIA

Odebírejte NVIDIA blog, sledujte NVIDIA na Facebooku, Google+, Twitteru, LinkedIn a Instagramu nebo se podívejte na NVIDIA videa na YouTube a obrázky na Flickru.

O NVIDIA

Společnost NVIDIA vytvořila v roce 1999 technologii GPU, čímž nastartovala rozvoj počítačové herní zábavy, redefinovala moderní počítačovou grafiku a přinesla revoluci do oblasti paralelních výpočtů. V nedávné době pomohly GPU jednotky strojového učení vývoji moderní umělé inteligence – nové počítačové éry – kdy je GPU přímo mozkem počítačů, robotů a samořiditelných aut, která dokáží vnímat okolní prostředí a porozumět mu.  Více informací naleznete na stránce www.nvidia.com.

  1. In a comparison across 23 benchmarks and games at 2560×1440 resolution, the RTX 2060 on average is 60 percent faster than the original GTX 1060. Tests included but are not limited to: Ashes of the Singularity, Battlefield V, Deus Ex: Mankind, The Division, Doom, Fallout 4, Far Cry 5, Ghost Recon: Wildlands, Hitman 2, Hitman Pro, Middle-Earth: Shadow of War, PUBG, Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider, Sniper Elite 4, Strange Brigade, VRMark, The Witcher 3: Wild Hunt, Wolfenstein II and Unigine Superposition.

# # #