NETGEAR představuje novinky pro rok 2019

Praha, 8. ledna 2019 – Společnost NETGEAR, globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, dnes oficiálně představí v rámci veletrhu International Consumer Electronics Show (CES) své novinky pro rok 2019. Uživatelé se mohou těšit především na nový bezdrátový mesh systém Orbi s podporou Wi-Fi 6, třípásmový bezdrátový přístupový bod řady Insight, firemní ethernetové přepínače řady Smart Managed Pro a řadu dalších zajímavých produktů.

Nová generace Wi-Fi systému Orbi

Bezdrátový mesh systém Orbi s patentovanou technologií Fastlane3 bude dalším z produktů značky NETGEAR, který letos nabídne podporu šesté generace sítě Wi-Fi – 802.11ax, známé také jako Wi-Fi 6. Nový Wi-Fi standard v kombinaci s 1024 QAM nabídne domácnostem ještě spolehlivější gigabitové bezdrátové připojení, širší pokrytí signálem i možnost připojení většího počtu mobilních zařízení díky dostupným dvanácti bezdrátovým streamům.

Další novinkou z oblasti bezdrátových mesh systémů je firemní třípásmový stropní satelit Orbi Pro zvyšující dosah Wi-Fi signálu až o 232 m2. Speciální design umožňuje zařízení umístit do oblastí, kam je klasické satelity velmi složité a někdy i nemožné usadit. Zařízení lze navíc napájet prostřednictvím ethernetového kabelu, jeho použití tak není závislé na dostupnosti elektrických zásuvek. Satelit Orbi Pro je kompatibilní s routery a satelity Orbi Pro a lze ho instalovat, konfigurovat a spravovat prostřednictvím aplikace NETGEAR Insight.

Bezdrátový přístupový bod NETGEAR Insight

Třípásmový přístupový bod WAC540 s jedním 2,4Ghz pásmem a dvěma 5GHz pásmy nabízí spolehlivé bezdrátové připojení o rychlosti až 3 Gb/s, široké pokrytí Wi-Fi signálem a špičkové zabezpečení. Zařízení je vhodné zejména do vytíženého firemního prostředí, které vyžaduje vysoce kvalitní připojení zajišťující bezproblémový chod společnosti i celé její IoT infrastruktury. Součástí bezdrátového přístupového bodu WAC540 je také řada pokročilých funkcí v podobě správy pásem, beamformingu, load balancingu, airtime fairness či pokročilého roamingu, jež umožňují efektivní bezdrátové propojení zařízení s až stovkami klientů. Přístupový bod lze taktéž instalovat a spravovat prostřednictvím aplikace NETGEAR Insight.

Ethernetové IPV6 přepínače

Nová řada cenově dostupných firemních přepínačů NETGEAR Smart Managed Pro S350 je tvořena pěti modely kombinujícími osm (podpora PoE+), dvacet čtyři (podpora PoE+) či čtyřicet osm gigabitových ethernetových portů se dvěma či čtyřmi SFP porty určenými pro uplink. Součástí přepínačů je také široká řada vysoce výkonných funkcí ve vrstvě L2, jako je ACL L2/L3/L4, QoS, LACP či STP, jež zajišťují rychlý přenos dat a špičkové zabezpečení. Snadné použití a vysoký výkon předurčuje zařízení k jejich využití ve firemním prostředí, kde zvuk, obraz a data jsou přenášena pouze v rámci jedné sítě.

Výkonný firemní router

Wi-Fi router WAC124 představuje cenově nejefektivnější bezdrátové řešení určené především všem malým firmám, kavárnám či obchodům. Výhodou zařízení je jeho velmi snadná instalace a široké pokrytí firemních prostor Wi-Fi signálem o rychlosti 300 Mb/s+1734 Mb/s. Router podporuje také tři oddělené a zabezpečené SSID doplněné o 4×4 802.11ac Wave2 MU-MIMO.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/netgearczask.

 

© 2018 NETGEAR, Inc. NETGEAR a logo NETGEAR jsou ochranné známky či registrované ochranné známky společnosti NETGEAR, Inc. a jejích dceřiných společností ve Spojených státech a dalších zemích. Ostatní názvy značek a produktů jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky příslušných majitelů. Uvedené informace podléhají změnám bez upozornění. NETGEAR nenese odpovědnost za technické nebo redakční chyby nebo opomenutí. Všechna práva vyhrazena.

 

Výhledové prohlášení:

Tato tisková zpráva obsahuje výhledová prohlášení v souladu s „U.S. Private Securities Litigation Reform Act“ z roku 1995. Za tato výhledová prohlášení jsou považovány informace týkající se produktů, řešení a technologií společnosti NETGEAR, očekávané funkce, vlastnosti, parametry, spolehlivost, přijetí na trhu, růst trhu, specifické použití, zpětná vazba od uživatelů a postavení produktů a technologií NETGEAR na trhu. Tato prohlášení jsou založena na současných očekáváních vedení společnosti a podléhají určitým rizikům, nejistotám a předpokladům, včetně následujících: skutečná cena, výkon a jednoduchost používání výrobků NETGEAR nemusí splňovat představy o ceně, výkonu a jednoduchosti používání zákazníků; výkon výrobků může být nepříznivě ovlivněn reálnými podmínkami provozního prostředí; selhání produktů může za určitých okolností způsobit trvalou ztrátu dat koncových uživatelů; nové viry nebo internetové hrozby mohou snížit účinnost bezpečnostních technologií v produktech NETGEAR; schopnost společnosti NETGEAR vyvíjet a prodávat své výrobky a technologie může poklesnout vlivem dopadu a cenové politiky konkurenčních výrobků či zavedení alternativních technologických řešení. Další informace o možných rizikových faktorech, které by mohly ovlivnit společnost NETGEAR a její obchodní činnost, jsou podrobně popsány v oznámeních společnosti NETGEAR, pravidelně podávaných americké Komisi pro cenné papíry a burzu (SEC). NETGEAR na sebe nebere žádný závazek zveřejnit případné revize výhledových prohlášení obsažených v tomto dokumentu, aby odrážela události nebo okolnosti, které nastaly po datu vydání této zprávy nebo v reakci na vznik neočekávaných událostí.