Nový generální ředitel Edenredu

Novým generálním ředitelem společnosti Edenred Česká republika byl jmenován Nicolas Eich. Do Edenredu, který je největším světovým poskytovatelem firemních benefitů s velmi silnou pozicí v České republice, přichází z tuzemského srovnávače finančních produktů ChytryHonza.cz. Tam působil rovněž v nejvyšší manažerské pozici.

Hlavními cíli nového generálního ředitele je dosažení vedoucího místa na trhu v oblasti stravenkových a volnočasových benefitů díky jejich kompletnímu digitálnímu řešení, posílení obchodních aktivit a inovací.

Nicolas Eich po dovršení magisterského studia na matematicko-fyzikální fakultě univerzity Ecole des Mines Paris zahájil svoji kariéru v roce 2003 jako konzultant ve společnosti Deloitte v Paříži. V roce 2007 pak přesídlil do Prahy, kde v bance BNP Paribas zastával pozici šéfa projektů pro střední a východní Evropu. V roce 2010 nastoupil do AXA Bank Europe, kde vybudoval úvěrový business a po dvou letech se stal manažerem distribuce úvěrů.

V letech 2013–2016 se stal členem představenstva a investorem v Meilleurtaux.com v Paříži, jenž je hlavním zprostředkovatelem finančních produktů online&offline ve Francii. Do České republiky se Nicolas Eich vrátil v roce 2017 na pozici CEO ve společnosti ChytryHonza.cz, srovnávači finančních produktů.

Nicolas Eich žije s přestávkami v České republice již 11 let, je ženatý, má dvě dcery (6 let a 6 měsíců) a má francouzskou a českou státní příslušnost.

Nicolas Eich nahradil ve funkci Martina Bulíře, který ze společnosti Edenred odešel ke konci loňského roku.

▬▬

Edenred je celosvětovou jedničkou v oblasti transakčních řešení pro firmy, zaměstnance i obchodníky. V roce 2017 převýšil objem obchodů 26 miliard eur, přičemž 78 % připadalo na digitální formáty. Všechna tato řešení, ať už využívají mobilní telefony, online platformy, karty nebo papírové poukázky, dávají zaměstnancům větší kupní sílu, firmám pomáhají s optimalizací nákladů a smluvním partnerům zase přinášejí další byznys.

Portfolio je založeno na třech hlavních oblastech činnosti:

  • zaměstnanecké výhody (Ticket Restaurant®, Ticket Alimentación, Ticket Plus, Nutrisavings a další),
  • řízení firemních nákladů (Ticket Log, Ticket Car, UTA, Empreserial atd.),
  • doplňková řešení, jako jsou korporátní platby (Edenred Corporate Payment), incentivy a odměny (Ticket Compliments, Ticket Kadéos) a veřejné sociální služby.

Skupina spojuje jedinečnou síť 44 milionů zaměstnanců, 770 000 firem a veřejných institucí a 1,5 milionu smluvních partnerů.

Akcie společnosti jsou kotovány na burze Euronext Paris a jsou součástí indexu CAC Next 20. Edenred působí ve 45 zemích světa s téměř 8 000 zaměstnanci.