Prazdroj přispěl na Tříkrálovou sbírku téměř 75 tisíc korun. O částce rozhodli lidé, kteří si v neděli dopřáli Tříkrálový ležák

Plzeň, 8. ledna 2019 – Částkou 74 840 korun přispěl Plzeňský Prazdroj na letošní Tříkrálovou sbírku. O výši příspěvku rozhodli lidé z celého Česka, kteří si v neděli na Tři krále přišli vychutnat Tříkrálový ležák do některé z hospod zapojených do programu Volba sládků. Za každou vypitou sklenici Prazdroj věnoval na sbírku deset korun. Peníze předali dnes přímo v pivovaru zástupci Prazdroje řediteli Městské Charity Plzeň Pavlu Janouškovcovi, kterého doprovázeli biskup Tomáš Holub, hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard a náměstek plzeňského primátora Martin Zrzavecký.

„Tříkrálovým ležákem jsme se chtěli připojit k tradici pomáhat lidem v nouzi, která ke Třem králům patří. Jsme moc rádi, že se našlo v celé zemi tolik lidí, kteří si spolu s námi zašli na Tři krále na sklenici našeho speciálu, zpříjemnili si sváteční den a ještě pomohli dobré věci,“ uvádí emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka. Se sládky Petrem Kofroněm a Milanem Mácou se převtělil do Tří králů a společně předali peníze pro Tříkrálovou sbírku třem zástupcům Plzně a Plzeňského kraje

Trojice sládků, tvůrců ležáku ze tří sladů a tří druhů chmele, účinkovala i ve videích, kterými Prazdroj na sociální síti Facebook zval lidi, aby si na Tři krále přišli vychutnat Tříkrálový ležák a přispěli tak na prospěšnou věc. Celkově se tak podařilo dosáhnout částky 74 840 korun. Jménem Charity bych rád poděkoval za tuto prospěšnou iniciativu, která rozšířila seznam aktivit spojených s Tříkrálovou sbírkou. Peníze použijeme na pomoc potřebným lidem v Plzni a okolí,“ dodává ředitel Městské charity Plzeň Pavel Janouškovec.

 Poznámky pro editory

  • S exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj lídrem mezi výrobci piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Za pozitivní působení v oblasti společenské odpovědnosti získal v roce 2018 Plzeňský Prazdroj čtyři významná ocenění v soutěži Business pro společnost TOP odpovědná firma a stal se tak jednou z nejoceňovanějších českých společností v oblasti firemní odpovědnosti v České republice.