Taxify přijímá od 1. 1. 2019 pouze licencované řidiče

Všichni zájemci musí od 1.1.2019 ke schválení jejich registrace nahrát průkaz řidiče taxislužby, mít vozidlo zapsané v evidenci vozidel taxislužby a nahrát koncesovanou živnost na silniční motorovou dopravu pro přepravu do 9 osob.

2018-11-08 17_57_14-Taxify - Praha

Povinnost nahrát občanský a řidičský průkaz a technický průkaz spolu s dokumenty potvrzujícími pojištění vozidla zůstává. Tuto povinnost měli zájemci o registraci již dříve, aby Taxify zajistilo bezpečnost všech cestujících.

“K tomuto kroku jsme se rozhodli v návaznosti na dialog s úřady a chystanou novelu zákona o silniční dopravě, jehož změnu vítáme. Přistoupíme již nyní k aktivní kontrole těchto povinností partnerských řidičů i přesto, že to po nás současná legislativa nevyžaduje. Chceme, aby řidiči na změnu zákona byli připraveni a doplnili si všechny informace do našich systémů již nyní. Zájemce rovněž finančně motivujeme, aby dokumenty do systému zavčas nahráli,” upozorňuje Roman Sysel, šéf Taxify pro Českou republiku a Slovensko.

“Věříme, že Taxify začne využívat ještě více řidičů klasických taxi služeb. V poslední době evidujeme velký zájem ze strany klasických taxikářů a řidičů lokálních taxi aplikací, kteří Taxify berou jako doplněk k dispečinku či jízdám z ulice. Mnoho z nich pak plně přechází na využívání moderních platforem z důvodu jejich vyšší bezpečnosti, větší efektivity a snadného používání,” dodává Sysel.

Přijaté změny znamenají krok kupředu směrem k nové legislativě a přináší příslušným úřadům lepší přehled o činnosti řidičů. Dialog se státní správou i městskými samosprávami představuje klíčovou součást činnosti Taxify v České republice.

O Taxify

Taxify je aplikace propojující řidiče s cestujícími. Vznikla v Talinnu, kde má také sídlo. V současné době působí ve více než 20 zemích v Evropě, na Blízkém východě, v Africe a  Střední Americe. Po celém světě pro Taxify pracuje tým přesahující 200 lidí. Mnozí z nich dříve působili ve firmách typu Skype, TransferWise nebo Google. Nyní je nejrychleji rostoucí aplikací svého druhu v Evropě. V srpnu 2017 Taxify ohlásila uzavření strategického partnerství s platformou Didi Chuxing. Jeho cílem je zvětšení tržního podílu v Evropě a Africe. Aplikace je dostupná pro mobilní zařízení s operačním systémem Android a iOS. Zakladatelem a CEO je Markus Villig.