Upvest splatil svůj první úvěr, investorům vyplatil přes 7 milionů korun

Společnost Upvest, provozovatel stejnojmenné platformy pro online investice do developerských projektů, uzavřela v prosinci 2018 svůj první úvěr. Investorům projektu Darian & Frida ve slovenském Senci vyplatila celkem 7 134 862 Kč, během deseti měsíců tak získané investice zúročila o 4,42 %.

Projekt startovacího, dostupného bydlení Darian & Frida od slovenského developera PRIMA BYTY s.r.o. spustil Upvest v lednu 2018, jedná se o bytové domy v širším okolí Bratislavy. Fundraising trval po dobu jednoho měsíce, úroková sazba pro investory byla do února 2019 stanovena na 5,50 % p.a.

Minimální investiční cíl byl vytyčen na 5,1 milionů korun, celková vybraná částka se vyšplhala až na 6 832 700 Kč. Projekt podpořilo celkem 118 investorů, nejmenší možný vklad činil obnos 5 000 Kč nebo 200 EUR.

“S velkou radostí jsme ukončili investici na projektu Darian & Frida a vyplatili naše investory. Úspěšně jsme tak uzavřeli jednu etapu a s plným nasazením vstupujeme do další. V roce 2019 nás čekají nové, a věříme, že pro investory ještě zajímavější, projekty, které brzy představíme,” říká David Musil, spoluzakladatel platformy Upvest.

Upvest se zaměřuje na kolektivní investice. Poskytuje tzv. mezaninové úvěry developerům či developerským společnostem za účelem realizace konkrétních projektů, které jsou vybírány specializovanou komisí. Zájemci investují prostřednictvím vlastní online platformy Upvestu.

O Upvestu

Společnost Upvest nabízí pomocí online platformy investiční příležitosti na poli realitního crowdfundingu. Tato služba je přínosná jak pro developery, tak investory s většími i menšími zkušenostmi. Jedná se o kolektivní investice do konkrétních realitních projektů, z nichž firma slibuje roční výnos  5% – 8%.

Společnost byla založena Davidem Musilem a Petrem Volným v únoru 2017.

Projekty jsou vždy schvalované specializovanou investiční komisí, která se skládá z Jana Holáska, Petra Malíka a Dušana Šťastníka. Jan Holásek je špičkovým českým právníkem, který se investicemi do nemovitostí dlouhodobě zabývá. Založil například realitní investiční platformu Czech Property Partners. Petr Malík dříve pracoval v PPF Real Estate, nyní je finančním ředitelem Moravské stavební a Dušan Šťastník pracoval mimo jiné jako šéf české pobočky americké společnosti JLL.

Více na: https://www.upvest.cz/