Lenovo na CES 2019 představilo dosud nejchytřejší řadu počítačů Yoga

Praha, 8. ledna 2019 – Společnost Lenovo dnes na největším veletrhu spotřební elektroniky CES 2019 představila řadu chytrých zařízení napříč celým svým portfoliem. Významnou část tvoří nová generace notebooků Yoga, která je díky kombinaci umělé inteligence (AI) s pokročilou technologií zvuku a obrazu považována za dosud nejlepší sérii těchto zařízení. Portfolio nově zahrnuje Yoga S940 se zaměřením na bezpečnost, Yoga A940 pro kreativce a Yoga C730 s AMOLED displejem.

Velmi tenký notebook Yoga S940 s Windows® 10 přináší bezpečnost a soukromí bez nutnosti obětování produktivity a pohodlí, a to za pomoci řady funkcí podporovaných Lenovo Smart Assist s AI.1 Díky umělé inteligenci jsou veškeré videohovory automaticky zbaveny okolního šumu a dalších rušivých elementů, i třeba troubení aut z ulice.

Notebook nově disponuje funkcemi, které ocení nejen zaměstnanci open office. V okamžiku, kdy uživatel odvrátí hlavu od obrazovky, zareagují AI senzory1 Yoga S940 a uzamknou displej před zvídavými pohledy. Není proto třeba neustále zamykat počítač, pokud si potřebujete skočit pro kávu nebo k tiskárně.

Problémem už nebude ani práce v kavárnách a jiných veřejných prostorech. Yoga S940 je schopný detekovat a upozornit, pokud vám někdo kouká přes rameno. Zároveň dokáže zvýšit produktivitu práce díky funkci Glance od Mirametrix® a rozpozná, která okna a aplikace zrovna nevyužíváte a automaticky je přesune do připojeného externího monitoru. Při zdokonalování Yoga S940 se myslelo i na design. Notebook je prvním zařízením na světě s konturovým sklem, které opticky zmenšuje rámečky pro efektivní design.

Nový desktopový all-in-one počítač Yoga A940 je ideální pro všechny, kteří pro grafickou práci požadují mnohem větší flexibilitu. Počítač s Windows 10 je výkonné zařízení s 27palcovým 4K IPS dotykovým displejem s technologií Dolby Vision®, který poskytuje vysoce kvalitní obraz s živými barvami.

Yoga A940 je vybaven kloubem umožňujícím naklonit displej do pohodlného 25stupňového režimu kreslení, což zaručuje pohodlí a stabilitu při kreslení, skicování nebo upravování digitálním perem. Počítač disponuje funkcí Lenovo Precision Dial, která je ideální pro konstruktéry, fotografy či kameramany a pomáhá s přesnějším výběrem a úpravami obsahu. Panel této funkce může být umístěn libovolně na obrazovce a je optimalizován pro Adobe® Illustrator®, Photoshop®, Lightroom®8 a Microsoft Word, Excel® a PowerPoint®.

Dokončené video si můžete v klidu vychutnat s audio systémem Dolby Atmos a vestavěnými předními reproduktory. Yoga A940 má navíc zabudované druhé reproduktory přímo pod displejem, takže jakákoliv pozice monitoru netlumí zvuk. Počítač disponuje 8. generací procesoru

Intel Core i7, grafikou AMD® Radeon™ RX 560 a 32GB úložištěm s možností rozšíření na 512GB SSD nebo 2TB HDD.

Do třetice je tu konvertibilní notebook 2v1 Yoga C730 s reproduktory JBL® a technologií Dolby Atmos, které nabízejí kvalitní zvuk přes libovolný pár sluchátek a perfektní obraz díky 15palcovému 4K AMOLED displeji. AMOLED přináší výrazně živější zážitek ze sledování s neuvěřitelným stupněm barevnosti a kontrastem pro vyšší rozlišení. Vydává také méně škodlivého modrého světla, což je příjemnější pro oči.

Yoga C730 je vybaven procesorem 8. generace Intel® CoreTM i7, funkcí Windows InkTM pro digitální pero, Windows HelloTM pro okamžité přihlášení a inteligentní pohotovou asistenci Cortana® a Alexa.2

Novou řadu počítačů Yoga doplňuje elegantní myš, která je zároveň laserovým ukazovátkem.

Přebíhání z jedné schůzky na druhou je pro mnohé uživatele denní náplní a musí při tom myslet samozřejmě i na notebook, telefon, nabíječky a další příslušenství. Lenovo se proto rozhodlo tuto skutečnost zjednodušit a ze dvou zařízení udělat pouze jedno – Yoga myš s laserovým ukazovátkem. Ergonomickou myš stačí pootočit a rázem se z ní stane laserové ukazovátko s až 1600 DPI pro přesné sledování na téměř jakémkoli povrchu.

 

Pro nejnovější informace sledujte Lenovo na Twitteru www.twitter.com/LenovoCZ nebo na Facebooku: www.facebook.com/lenovocz. Nabídku serverů společnosti Lenovo přinášejí stránky www.thinkserver.cz.

Dostupnost a ceny produktů na českém trhu budou upřesněny.

1 Funkce Lenovo Smart Assist bude dostupná od května 2019. Uživatelům bude automaticky nabídnuta skrze Lenovo Vantage. Funkce se budou lišit podle produktu.

2 Cortana je přístupná prostřednictvím nabídky Windows 10 a Alexa skrze Lenovo Vantage během počátečního nastavení. Obě rozpoznají hlas na dálku, Cortana do 4 metrů a Alexa až 2,7 metru. Alexa k dispozici na vybraných počítačích v USA, Velké Británii a Německu.

Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD a člen globálního žebříčku Fortune 500, je lídr v poskytování inovativních řešení pro datová centra a spotřebitelských a komerčních technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, síťová řešení a software (včetně řešení ThinkSystem and ThinkAgile), chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.