Lenovo odhalilo novou generaci legendárního ThinkPadu

Praha, 8. ledna 2019 – Na největším veletrhu spotřební elektroniky CES 2019 představila společnost Lenovo zdokonalenou řadu legendárních notebooků ThinkPad. Příznivci těchto výkonných zařízení si mohli prohlédnout 7. generaci jednoho z nejtenčích a nejodolnějších notebooků na trhu – ThinkPad X1 Carbon. Vedle toho rozšiřuje Lenovo své portfolio o vylepšený model 4. generace ThinkPad X1 Yoga, jehož design i výbava prošly výraznou proměnou.

Nejvýraznější změnou u nové generace ThinkPad X1 Carbon a X1 Yoga je bezpochyby design. Konstrukce horního víka ThinkPad X1 Carbon disponuje viditelným uhlíkovým vláknem, které ukrývá 4K Dolby VisionTM displej. Na váze mu to ale nepřidalo – stále zůstává nejlehčím 14palcovým notebookem na světě.

ThinkPad X1 Yoga přichází v precizním celohliníkovém provedení v oblíbené ocelově šedé barvě. Že celohliníkové notebooky nejsou ničím novým? Aby si hliník zachoval stejně odolné vlastnosti jako uhlíkové vlákno, musí být o něco tlustší, a tím tak zvyšuje hmotnost celého notebooku. Ne však v tomto případě. Díky kvalitnímu provedení a ztenčení na okrajích a rozích snížil ThinkPad X1 Yoga 4. generace hmotnost oproti svému předchůdci, a navíc si udržel svou odolnost.

Odcizení dat a narušení soukromí v digitálním světě jsou bohužel téměř na denním pořádku. V minulém roce došlo k úniku více než 1,4 milionu hesel a většina z nich se prodala na DarkNetu. Nárůst kyberzločinu vedl Lenovo k zaměření se právě na bezpečnost, která by měla hrát klíčovou roli při výběru nového notebooku.

Jak ThinkPad X1 Carbon, tak X1 Yoga proto nově disponují FHD displejem s jasem 400 nitů

a možností funkce ThinkPad PrivacyGuard, která chrání obrazovku před nechtěnými pohledy. ThinkPad Privacy Alert je unikátní software, který je schopný uživatele varovat, pokud mu někdo kouká přes rameno a automaticky spustí PrivacyGuard. Kromě softwaru je tu i fyzická vychytávka v podobě ThinkShutter, a to na IR a HD webkamerách. Bezpečnost také zaručuje čipová čtečka otisku prstů, která nově podporuje Microsoft SecureBio.

ThinkPad X1 – 2011 ThinkPad X1 Carbon – 2019

ThinkPad X1 Carbon se zrodil 17. května 2011 a od té doby nasadil příčku velmi vysoko. S rokem 2019 ji ale posouvá opět o něco výš:

  • Při váze 1,13 kg a tloušťce 14,95 mm disponuje 14palcovým displejem
  • Audio systém Dolby AtmosTM se dvěma výškovými a dvěma basovými reproduktory
  • Čtyři mikrofony, díky kterým uslyší asistentky Cortana nebo Amazon Alexa veškeré příkazy
  • 15hodinová výdrž baterie a rychlý přenos velkého množství dat přes bezdrátovou síť LTE-A
  • Různé možnosti zobrazení, a to v podobě 400 nitového FHD displeje nebo 500 nitového 4K Dolby VisionTM displeje

První generace ThinkPad X1 Yoga se představila před třemi lety a nyní je tu 4. generace tohoto více polohového notebooku v lehčí a štíhlejší verzi s prémiovou klávesnicí a řadou vylepšení:

  • S váhou 1,35 Kg je o 11 % tenčí než předešlá generace při 15,2 mm
  • Tenké rámečky po celém obvodu obrazovky
  • Zesílené hliníkové šasi v ocelově šedé barvě
  • Podpora dokovacích stanic, včetně ThinkPad Mechanical Dock
  • Integrovaný vstup pro pero ThinkPad Pen Pro

Novou generaci produktů uzavírá monitor ThinkVision P44w s ultra širokou úhlopříčkou

a rozlišením 3840×1200 při velikosti 43,4 palců, který umožňuje zobrazení dvou 24palcových obrazovek s poměrem stran 16:10. Vstup do monitoru zajišťuje duální USB-C port, který zaručuje simultánní přenos dat i možnost nabíjení s příkonem 90 W. VESA Certified DisplayHDRTM 400 poskytuje kvalitní obraz se živými barvami a jasem až 450 nitů.

Produktová videa ke zhlédnutí:

Produkty budou na českém trhu dostupné na přelomu května a června. Ceny budou upřesněny.

Pro nejnovější informace sledujte Lenovo na Twitteru www.twitter.com/LenovoCZ nebo na Facebooku: www.facebook.com/lenovocz. Nabídku serverů společnosti Lenovo přinášejí stránky www.thinkserver.cz.

Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD a člen globálního žebříčku Fortune 500, je lídr v poskytování inovativních řešení pro datová centra a spotřebitelských a komerčních technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, síťová řešení a software (včetně řešení ThinkSystem and ThinkAgile), chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.