Společnost Samsung představila na veletrhu CES 2019 novou generaci chladničky Family Hub, která nastavuje nový standard v oblasti konektivity

Nová chladnička Family Hub s vylepšenou podporou umělé inteligence a internetu věcí posunuje koncept propojeného života na novou úroveň a umožňuje uživatelům věnovat více volného času věcem, které jsou pro ně skutečně důležité

Las Vegas, 9. ledna 2019 – Společnost Samsung představila na veletrhu CES 2019 novou generaci oceňované chladničky Family Hub, a potvrdila tak svoji roli průkopníka a inovátora v kategorii chladniček. Chladnička Family Hub i nadále definuje nový standard pro podobu připojené domácnosti, funguje jako centrum spojující celou rodinu a poskytuje uživatelům více volného času, aby se mohli věnovat věcem, které jsou pro ně skutečně důležité.

Nová generace uživatelů hledá technologie, které by jim umožnily lépe definovat podobu i způsob jejich života, a v tomto ohledu není příhodnější místo než připojená kuchyně. Díky chladničce Family Hub, která uživatelům nabízí jednoduché možnosti konektivity, na které si zvykli, mohou rodiny věnovat více času věcem, které jsou pro ně nejdůležitější.

Rok 2019 přináší nový Family Board, který funguje jako sdílená obrazovka, jejímž prostřednictvím spolu mohou rodinní příslušníci komunikovat osobnějším způsobem. Chladnička Family Hub tak i v dnešním uspěchaném moderním světě utužuje rodinné vazby, pomáhá hospodařit s potravinami a rozvíjí koncept připojené domácnosti.

„Když jsme před třemi lety uváděli chladničku Family Hub poprvé na trh, zaměřovali jsme se především na funkce usnadňující hospodaření s potravinami, utužování vzájemných rodinných vazeb a zábavu,“ uvedl John Herrington, senior viceprezident a generální ředitel divize Home Appliances společnosti Samsung Electronics America. „Dnes představujeme nejnovější verzi chladničky Family Hub s vestavěným digitálním asistentem Bixby a podporou umělé inteligence. Bixby nyní nabízí nové možnosti konektivity i inteligentní funkce navržené k usnadnění každodenního chodu domácnosti. V kombinaci s novou nástěnkou Family Board nabízí Family Hub ideální spojení pohodlí a konektivity.“

Inteligentní funkce

Bixby nabízí inteligentnější a personalizovanější způsob používání chladničky Family Hub, kterou lze ovládat hlasem. Uživatelé mohou během přípravy snídaně pro děti požádat Bixbyho o souhrn hlavních informací o nadcházejícím dni a dozvědět se například, jaké bude počasí, nebo si vyslechnout nejdůležitější zprávy. Všechny informace se zároveň zobrazí na obrazovce chladničky, takže uživatelé mohou to, co slyšeli, i vidět. Díky technologii identifikace hlasu dokáže Bixby rozpoznat hlasy jednotlivých členů domácnosti, takže každý dostane informace šité přímo na míru svým zájmům a potřebám. Bixby je ještě chytřejší a snáze se s ním domluvíte – umožňuje uživatelům komunikovat s ním přirozeněji. Představte si, že si uživatelé nyní mohou pouhým pohovorem s Family Hubem zařídit letenku přes server Expedia, přivolat Uber nebo přednastavit teplotu trouby.

Chladnička Family Hub je opět o stupeň inteligentnější a díky její bezproblémové integraci se SmartThings nyní majitelé přímo na obrazovce chladničky uvidí stovky inteligentních domácích zařízení společnosti Samsung a dalších výrobců a mohou je prostřednictvím Bixbyho ovládat hlasem.

Propojení členů rodiny

Nová obrazovka Family Board funguje jako digitální nástěnka, na kterou mohou členové jednoduše umístit poznámky a fotografie, nebo dokonce i kreslit. Uživatelé mohou nyní mít na chladničce vyhrazenou obrazovku pro sdílení fotografií, zpráv a vzpomínek a mohou si fotografie upravit pomocí různých fotografických stylů, přidávat ručně psané poznámky a lepicí papírky, a dokonce měnit barvu pozadí tak, aby ladilo s kuchyní – to vše rodinu sbližuje a zlepšuje způsob, jakým spolu její příslušníci navzájem komunikují a sdílejí své zážitky.

Family Hub je vybaven dynamickým spořičem obrazovky, který lze použít k zobrazení vzácných rodinných okamžiků či důležitých informací, jako je počasí, nebo dokonce uměleckých děl. Obrazovku lze také nastavit tak, aby splynula se vzhledem kuchyně.

Zdravější hospodaření s potravinami

Hospodaření s potravinami pomocí chladničky Family Hub je od samého počátku základní funkcí, která zlepšuje způsob, jakým domácnosti hospodaří s potravinami – ať už používají funkci „View Inside“, aby prostřednictvím svého chytrého telefonu v obchodě zjistily, zda potřebují dokoupit vajíčka, nebo přidávají položky do svého nákupního seznamu a kontrolují data spotřeby. Family Hub umožňuje uživatelům připravovat lepší a zdravější jídla také pomocí aplikace Meal Planner, která sestavuje recepty na základě upřednostňovaných potravin, stravovacích potřeb a položek dostupných v chladničce.

V roce 2019 nasadí společnost Samsung platformu Family Hub i do dalších modelů, aby měli všichni spotřebitelé k dispozici takovou konfiguraci chladničky Family Hub, která bude vyhovovat jejich individuálním potřebám.

Nová chladnička Family Hub, která na veletrhu CES 2019 získala cenu za inovace v kategorii Software a mobilní aplikace, bude od 8. do 11. ledna 2019 k vidění na Mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky (CES) na stánku 15006 v centrální hale LVCC. Více informací o divizi Home Appliances společnosti Samsung najdete na adrese www.samsung.com.

polečnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.