Bezrealitky.cz s novou mobilní aplikací, zakládá si na komunikaci majitelů se zájemci v reálném čase

Praha 10. ledna 2019: Portál Bezrealitky.cz, který propojuje zájemce o bydlení přímo s majiteli, připravil novou aplikaci pro chytré telefony a tablety. Sází v ní především na rychlost, bezpečnost a jednoduchost. Aplikace výrazným způsobem zlepší oboustrannou komunikaci majitelů se zájemci, kterou vede na samostatné komunikační platformě bez nutnosti vyměňování kontaktních údajů. Již dnes se polovina přístupů na Bezrealitky.cz odehraje přes mobilní zařízení a tento trend chce společnost ještě podporovat.

Aplikace, která je dostupná pro platformy iOS a Android, umožní majitelům nemovitostí jednodušší práci při zadávání inzerátů. Nafotit snímky bytu, domu nebo jiné nemovitosti půjde přímo přes rozhraní aplikace. Zájemcům o bydlení, koupi či pronájem nebytového prostoru zase přehledně zpracuje dostupné nabídky do mapového podkladu, a to i na základě GPS lokalizace. Zájemce tedy získá okamžitou informaci o cenách i dostupnosti nemovitostí v místě, kde se právě nachází.

Portál Bezrealitky.cz si dlouhodobě zakládá na přímé komunikaci majitelů a zájemců a nová aplikace tento hlavní benefit posouvá ještě dál. Vzájemná komunikace probíhá na samostatné komunikační platformě, která nevyžaduje výměnu kontaktních údajů. Ty si majitel se zájemcem předávají teprve ve chvíli, kdy to uznají za vhodné. I nadále platí, že portál Bezrealitky.cz striktně odmítá spolupráci s realitními kancelářemi, takže uživatelé mají jistotu, že komunikují se skutečným majitelem nebo zájemcem.

„Realitní trh neskutečným způsobem zrychluje. Sami to nejlépe ví zájemci hledající pronájem – reagovat v řádu minut je nutností. Rozhodli jsme se proto přinést odpověď v podobě mobilní aplikace, která umožní hledat nebo prodávat či pronajímat vysněné bydlení v reálném čase,“ zmiňuje Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky.cz. „Chceme i s pomocí aplikace dokázat, že nabídnout byt k prodeji či pronájmu svépomocí je v současnosti otázkou desítek minut a ušetřených desetitisíců korun.“

Že se i realitní trh postupně přesouvá na vlny m-commerce, potvrzují také statistiky návštěvnosti portálu. Z půlmilionu unikátních uživatelů jich již dnes přijde 50 % přes mobilní zařízení. I proto se portál Bezrealitky.cz stal prvním českým subjektem, který v rámci svých m-commerce aktivit nasadil platební platformu Google Pay.
„Přístupy přes mobilní zařízení jsou trendem, který chceme i do budoucna podporovat, a je klíčové nabídnout mobilním uživatelům co nejkvalitnější službu. Osobně považuji zaměření se na m-commerce za důležitý způsob, jak si nejen udržet, ale i posílit first-in-mind pozici nejen na přímém realitním trhu,“ dokončuje Meyer.

Novou aplikaci bude po zařazení do Google Play a AppStore provázet také ATL i BTL kampaň.

O Bezrealitky.cz:

Bezrealitky.cz jsou největší službou nabízející možnost přímého prodeje nebo pronájmu nemovitosti a zároveň jsou jedním z nejnavštěvovanějších českých realitních webů. Na českém realitním trhu se jejich prostřednictvím zrealizuje asi 20 % všech prodejů nebo pronájmů.

Měsíčně portál navštíví více než půl milionu zájemců o bydlení a každý měsíc se jeho prostřednictvím prodá zhruba 800 a pronajme kolem 3000 nemovitostí.

Lidem portál na provizích, které by jinak museli zaplatit realitním kancelářím, ušetřil v loňském roce dvě miliardy korun.