Deco M4 – dostupný Mesh Wi-Fi systém bez kompromisů

Česká republika, Praha – 10. ledna 2019 – Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, představuje Deco M4, další produkt z řady Wi-Fi mesh systémů Deco, který pracuje ve dvou pásmech a dosahuje rychlosti až 1167 Mbit/s. Systém se skládá ze dvou jednotek a je určen pro domácnosti a rodinné domy různých velikostí i tvarů a své uplatnění nalezne i v kancelářích menších firem.

Díky cenové dostupnosti představuje Deco M4 vstupní bránu pro novou nastupující generaci Wi-Fi sítí typu Mesh. Díky vzájemné komunikaci mezi jednotkami dochází k optimalizaci jak signálu, tak i jejich vytížení, což vede k širšímu pokrytí. Jednotky také zajišťují bezproblémové připojení s automatickým předáváním spojení, takže není nutné přerušovat videochat při přechodu do jiné části domu a přihlašovat se k jiné Wi-Fi síti. Nepřerušovaný přenos platí i pro kopírování souborů, sledování videa nebo poslech online rádií.  

Rychlá Wi-Fi i kabel
Dvě Wi-Fi pásma zajišťují kapacitu jak pro prohlížení internetu, tak i sledování video obsahu a hraní online akčních her s potřebou rychlé odezvy. Díky rychlosti se standardem AC1200 se lze zadrhávání a zpožďování bezpečně vyhnout. Deco M4 využívá pro bezdrátový provoz dvě pásma, 5 GHz (867 Mbit/s) a pásmo 2,4 GHz (300 Mbit/s), a pro pevné spojení má k dispozici dva gigabitové ethernetové porty.

Rychlost a kapacita pásem není nijak omezována, protože bezdrátová komunikace mezi jednotlivými jednotkami Deco je zajištěna jiným způsobem a využívá i případného kabelového připojení.

Připojíme vás všechny a všude

Počty mobilních zařízení, které jsou online, se neustále zvyšuje. Vyžadují tak odpovídající bezdrátovou síť, která jejich požadavky zajistí. Deco používá technologii 802.11ac, která je třikrát rychlejší než u routerů předchozí generace, a dokáže zajistit plynulé připojení až pro 100 zařízení.

Mesh systém také dovoluje snadné pokrytí celého domu Wi-Fi signálem a umožňuje eliminovat místa se slabým signálem. Každá jednotka Deco M4 je vybavena dvěma výkonnými dvoupásmovými anténami, které dohromady pokryjí plochu o rozloze až 260 m2. Pokud i to nebude stačit, je Deco M4 plně kompatibilní s ostatními jednotkami řady Deco a pokrytí lze snadno rozšířit přidáním další jednotky.

Další nespornou výhodou Mesh systému je tzv. Wi-Fi roaming, který umožňuje hladký přechod mezi jednotlivými zónami pokrytí. Princip je obdobný jako u mobilních telefonů, jen se jedná o datové připojení. S mobilním zařízením tak lze přecházet z ložnice na WC, z pracovny do jídelny, nebo ven na zahradu a není třeba starat se o to, ke kterému přístupovému bodu nebo Wi-Fi síti je zařízení připojeno. Vše pokračuje bez přerušení.

Jednodušeji už to nejde

Instalace Mesh systému je kupodivu jednodušší než klasické Wi-Fi. TP-Link zjednodušil instalaci na minimum a bez problémů ji zvládne i laik. V první fázi stačí jednotky připojit k routeru kabelem a nastavit síť přes aplikaci z mobilu dle instrukcí na displeji. Pak je možné jednotky umístit kdekoliv po bytě, domě či kanceláři. Zkušenější uživatelé si mohou jednotlivé jednotky Deco M4 nastavit jako router, přístupový bod nebo opakovač signálu. Stačí si vybrat odpovídající režim pro aktuální potřeby.

Důvěřuj, ale prověřuj

Neposlední v řadě vlastností a možností řady Deco je jejich účinná kontrola obsahu, která dokáže omezit čas trávený online a blokovat nevhodný obsah díky specifickým profilům. Ty lze vytvořit zvlášť pro každého uživatele nebo konkrétní zařízení. Sníží se tak počet překvapených rodičů, kteří se pak nestačí divit nad zvědavostí svých dětí.

Klíčové vlastnosti Deco M4

  • Deco využívá systém jednotek k dosažení bezproblémového celoplošného Wi-Fi pokrytí – eliminuje slabé oblasti signálu jednou provždy.
  • Díky pokročilé technologii Deco Mesh spolupracují jednotky na vytvoření jednotné sítě s jediným názvem sítě. Deco automaticky přepíná datové spojení mezi jednotkami tak, jak se uživatel pohybuje po domácnosti, aby bylo dosaženo nejvyšší rychlosti.
  • Deco M4 se dvěma jednotkami poskytuje Wi-Fi na ploše až 260 čtverečních metrů. A pokud to nestačí, zvýší se pokrytí jednoduchým přidáním dalších jednotek Deco.
  • Deco M4 poskytuje rychlé a stabilní spojení rychlostí až 1167 Mbit/s a spolupracuje s hlavními poskytovateli internetových služeb (ISP) a modemy.
  • Deco dokáže zvládnout provoz i velmi vytížených sítí a poskytuje bezdrátové připojení až pro 100 zařízení.
  • Rodičovská kontrola omezuje čas online a blokuje nevhodné webové stránky podle jedinečných profilů vytvořených pro každého člena rodiny.
  • Instalace s aplikací Deco je jednodušší než kdy jindy, uživatele provede každým krokem.

Více informací o produktu naleznete zde:

https://www.tp-link.com/cz/products/details/cat-5700_Deco-M4.html#specifications

O společnosti TP-Link

TP-Link je celosvětovým dodavatelem síťových produktů dostupných ve více než 100 zemích světa.
Za dominantní tržní podíl na čínském trhu a pozici největšího světového poskytovatele WLAN řešení
vděčí inovativnímu přístupu oddělení výzkumu a vývoje, efektivní produkci a kvalitnímu řízení. Portfolio společnosti TP-Link zahrnuje bezdrátové routery a adaptéry, bezdrátové přístupové body, 3G routery, ADSL modemy, powerline adaptéry pro sítě LAN po domácím elektrickém vedení, IP kamery, print servery, SOHO/SMB routery a SOHO/SMB switche. Další informace naleznete ve webové prezentaci společnosti na adrese www.tp-link.com/cz.