Sennheiser Ambeo soundbar ohromí nejmodernějším prostorovým zvukem

Uživatelé se mohou těšit na podporu Dolby Atmos i DTS:X a úctyhodný frekvenční rozsah. Novinka nahradí AV receiver, sestavu 9 reprosoustav i subwoofer.

Praha, 10. ledna 2019 – Společnost Sennheiser představila v rámci veletrhu CES 2019 nový Sennheiser Ambeo soundbar, který dokáže zastoupit sestavu domácího kina i se subwooferem. Pyšní se příkladnou konektivitou zahrnující mimo jiné i bezdrátové technologie Google Chromecast a Bluetooth, kterými se snadno spojí s mobilním telefonem i PC. Sennheiser Ambeo soundbar ve svém kovovém těle ukrývá 13 reproduktorů, s jejich pomocí dokáže reprodukovat i nejmodernější zvukové formáty Dolby Atmos, DTS:X a MPEG-H. Pohyb zvuku tak prezentuje ve všech třech osách. S pomocí kalibračního mikrofonu se navíc přizpůsobí konkrétní poslechové místnosti. Milovníci filmu se tak mohou těšit na jedinečnou reprosoustavu, která i přes malé rozměry promění obývací pokoj v moderní kinosál.

Prostorový zvuk v kompaktním provedení
Sennheiser Ambeo soundbar eliminuje potřebu složitého domácího kina pro reprodukci moderních formátů prostorového zvuku. Díky úctyhodnému frekvenčnímu rozsahu 30 Hz – 20 000 Hz není třeba dokonce ani subwoofer. Jeho 13 integrovaných reproduktorů dokáže vykouzlit 10 virtuálních reprosoustav v prostoru jakéhokoliv obývacího pokoje. Sofistikovaná technologie, kterou výrobce vyvinul ve spolupráci s uznávaným Fraunhoferovým institutem, umožňuje nahradit nejen reprosoustavy okolo diváků, ale také stropní reprosoustavy. Lokalizace tak již neprobíhá pouze v předo-zadní a levo-pravé ose, ale bere v potaz i vertikální umístění zvukového zdroje. Na realističnosti tak přidá nejen oblíbeným efektům akčních filmů, ale i jemným ruchům jako je déšť v korunách stromů. V takové chvíli neuslyší divák obyčejný efekt simulující provazce vody snášející se z oblohy, ale bude schopen rozlišit jednotlivé kapky.

Bohatá konektivita a Upmix technologie
Kromě HDMI konektoru s podporou technologie eARC a CEC, který slouží ke spojení s televizorem disponuje nový soundbar dalšími 3 HDMI vstupy. Zprostředkuje tak spojení televizoru s Blu-ray přehrávačem, konzolí i počítačem. Technologie CEC navíc umožní kontrolu televizoru i dalších zařízení pomocí jediného ovladače. Nechybí optický vstup ani analogový vstup RCA, s jehož pomocí uživatelé připojí například gramofon. Vše završují bezdrátové technologie Google Chromecast a Bluetooth. Přehrávání hudby z oblíbených streamovacích služeb je tak dílem okamžiku. Sennheiser Ambeo soundbar navíc disponuje i technologií Upmix, která dokáže i z běžného stereo záznamu vytvořit efektní obklopující zvuk. Tím dokáže posílit dojem z běžného televizního vysílání, sportovních přenosů i hudby.

Cena a dostupnost
Sennheiser Ambeo soundbar bude v prodeji na stránkách sennheiser.cz a u vybraných partnerů za cenu 65 000 Kč v průběhu 2. čtvrtletí roku 2019.

O společnosti Sennheiser
Sennheiser staví na více než 70 letech zkušeností, které se v rodinné společnosti předávají již od roku 1945. Řadí se mezi přední výrobce sluchátek, mikrofonů i bezdrátových přenosových systémů. Nyní společnost působí ve více než 50 zemích světa a provozuje vlastní výrobní závody v Německu, Irsku a USA. Od roku 2013 společnost řídí Daniel Sennheiser a Dr. Andreas Sennheiser, kteří jsou již třetí generací rodiny zapálené pro dokonalý zvuk.