Check Point představuje řešení na ochranu škol před kyberzločinci a kyberšikanou

Speciální řešení na kontrolu obsahu a ochranu před kyberzločinci pro školní zařízení využívá špičkové bezpečnostní technologie a umožňuje bezpečné online vzdělávání

Praha, 11. ledna 2019 Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), přední světový poskytovatel kyberbezpečnostních řešení, představil řešení SandBlast for Education, které využívá nejmodernější bezpečnostní technologie a chrání školní zařízení, používající počítače Google Chromebook, před kybernetickými hrozbami. Řešení nabízí snadnou instalaci do prohlížeče Chrome s možností propojení se sadou G Suite. SandBlast for Education se perfektně hodí do stávajících školních kyberbezpečnostních infrastruktur a pomáhá v dodržování amerického zákona na ochranu dětí na internetu CIPA (Children’s Internet Protection Act).

Učebny vybavené digitálními technologiemi poskytují učitelům možnost kombinovat tradiční výukové metody s rozsáhlými online zdroji. Ale moderní technologie jsou často také zneužívané. Podle dostupných studií bylo téměř 90 procent studentů ve věku 4 až 12 let svědkem kyberšikany svých vrstevníků a více než 90 procent dětí ve věku 8 až 16 let přišlo do kontaktu s online pornem. Zhruba před rokem americké ministerstvo školství varovalo školy po celé zemi, že „školy jsou již dlouhou dobu terčem kyber zlodějů a zločinců“. Internet musí být výhodou a nikoliv překážkou ve vzdělávání dětí.

„Podle CIPA je zodpovědností škol zajistit ochranu studentů při používání školních zařízení ve škole i mimo školu,“ říká Tal Eisner, ředitel produktového marketingu rozvíjejících se produktů ve společnosti Check Point. „SandBlast for Education umožňuje učitelům dohlížet na studenty, monitorovat online aktivity, blokovat stránky sociálních médií se specifickými nebo urážlivými klíčovými slovy a zabraňovat studentům ve zveřejňování zpráv s nevhodným obsahem.“

SandBlast for Education chrání před phishingovými útoky a škodlivými soubory, automaticky čistí stahované dokumenty s potenciálně škodlivým obsahem, analyzuje hrozby a konvertuje soubory do PDF, aby byla zajištěna jejich bezpečnost v případě potřeby. Řešení obsahuje funkci proti šikanování, která blokuje klíčová slova a varuje studenty před zveřejňováním urážlivého obsahu. SandBlast for Education navíc chrání studenty před krádeží osobních a soukromých informací kyberzločinci díky dynamické detekci a blokování phishingových webů.

SandBlast for Education nabízí kompletní propojení s Googlem a je navržen pro snadnou konfiguraci s Google Suite pomocí rychle instalovatelného rozšíření pro prohlížeč Google Chrome. Více než 20 milionů studentů používá zařízení Google Chromebook, který tak má 49procentní podíl na trhu, což z něj dělá nejpoužívanější mobilní zařízení mezi studenty.

Více informací o SandBlast for Education najdete zde.

Sledujte Check Point online:  
Check Point Blog: http://blog.checkpoint.com/
Twitter: http://www.twitter.com/checkpointsw a www.twitter.com/CheckPointCzech
Facebook: http://www.facebook.com/checkpointsoftware
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/check-point-software-technologies

YouTube: http://www.youtube.com/user/CPGlobal

O společnosti Check Point Software Technologies

Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com) je přední poskytovatel kyberbezpečnostních řešení pro vlády a organizace po celém světě. Chrání zákazníky před kyberútoky 5. generace prostřednictvím unikátních řešení, která nabízí bezkonkurenční úspěšnost zachycení malwaru, ransomwaru a jiných cílených útoků. Check Point nabízí víceúrovňovou bezpečnostní architekturu s pokročilou prevencí hrozeb 5. generace pro podnikové sítě, cloud a mobilní prostředí, Check Point navíc poskytuje nejkomplexnější a nejintuitivnější nástroje pro správu zabezpečení. Check Point chrání více než 100 000 organizací všech velikostí.