MMD představuje Philips 241B7QGJ: Světově nejzelenější monitor maximalizuje produktivitu práce a chrání životní prostředí

Praha, 14. ledna 2019 – Společnost MMD uvádí na trh nový 24″ Full HD monitor Philips 241B7QGJ. Tento model je novým benchmarkem pro „zelené“ monitory, nabízející ekologicky smýšlejícím profesionálům silný nástroj pro růst jejich pracovního výkonu při respektování životního prostředí. Kromě špičkové energetické úspornosti, plně recyklovatelného balení a dodržování mezinárodních ekologických standardů nabízí Philips 241B7QGJ uživatelům i celou škálu profesionálních a ergonomických řešení. K nim například patří Full HD panel s IPS technologií, SmartImage, SmartContrast a SmartResponse, USB 3.0 připojení, zabudované reproduktory a SmartErgo base. Sečteno a podtrženo, vše pro komfort a pohodlí uživatele.

Světově nejzelenější monitor

Philips 241B7QGJ je dalším důkazem dlouhodobého závazku Philipsu k ochraně životního prostředí a udržitelnému rozvoji. Nejzelenější monitor byl od základu navržen tak, aby měl nejmenší možný ekologický dopad na životní prostředí. Monitor je vyroben z lehkých plastů s 85% podílem recyklovaných plastů a má certifikaci TCO Certified Edge. Neobsahuje žádné olovo, rtuť, halogeny a PVC/BFR sloučeniny. Navíc jsou všechny části jeho těla, tj. plastové části, železný rám a balící materiál 100% recyklovatelné. Tento monitor tak podporuje kruhovou ekonomiku, přičemž pomáhá snižovat spotřebu materiálů a s tím spojené náklady. Výsledkem je získání certifikace EPEAT ecolabel od Green Electric Council, která potvrzuje zelený design a silný výkon.

Brána k udržitelné produktivitě

Profesionálové ze všech oblastí chtějí technologie, které pracují pro ně a Philips 241B7QGJ nabízí kvalitu, komfort a výkon. IPS panel s Full HD rozlišením je zárukou ostrého obrazu, perfektních barev a širokých pozorovacích úhlů. Díky tenkému rámečku se hodí i do více monitorových řešení a s pomocí technologií jako jsou SmartImage, SmartContrast a SmartResponse nabízí skutečně prvotřídní obraz. A protože dlouhé hodiny před monitorem unavují oči, je tento model vybaven řešeními, která pomáhají zvyšovat uživatelův komfort. Mezi ně patří matný povrch IPS panelu, LowBlue mód a Flicker-free technologie pro snížení únavy očí a ochranu před škodlivým modrým světlem, plně nastavitelný stojan SmartErgoBase a VESA držák.

Energeticky nejefektivnější monitor na světě

Energetická efektivnost leží v jádru všech snah o snížení uhlíkové stopy a i zde model Philips 241B7QGJ převyšuje ostatní. Vybaven škálou technologií pro šetření energií přináší výhody jak pro životní prostřední, tak peněženku uživatele. Mezi tato špičková řešení patří PowerSensor, který rozeznává přítomnost uživatele před monitorem pomocí neškodného infračerveného světla a snižuje jas monitoru, pokud se uživatel vzdálí. Jen samotná tato inovace může ušetřit až 80 % energie. Navíc je nový Philips 241B7QGJ vybaven novým nízko energetickým podsvícením pro optimální jas s minimální spotřebou, technologií LightSensor, která sleduje okolní osvětlení a automaticky upravuje jas monitoru a hardwarovým vypínačem pro úplné odpojení od elektrické sítě. Měřená spotřeba monitoru je pouze 11 wattů dle EnergyStar 7.0 a označeni A++ podtrhuje nesrovnatelnou energetickou efektivitu.

„Philips je zaměřen na poskytování výkonných technologií, které kombinují inovace a udržitelný rozvoj. Philips 241B7QGJ je ideální volbou pro profesionály, kteří chtějí zvýšit svoji produktivitu ekologickou cestou,“ komentoval uvedení monitoru Stefan Sommer, ředitel pro marketing a business management Europe ve společnosti MMD.

Philips 241B7QGJ bude na trhu v průběhu ledna 2019 za maloobchodní cenu 5869 Kč (229 euro).

Více informací o monitorech Philips najdete na: https://www.philips.co.uk/c-m-pc/monitors

O společnosti MMD

Společnost MMD byla založená roku 2009 na základě licenční smlouvy mezi společnostmi Philips a TPV. Společnost MMD je 100% ve vlastnictví koncernu TPV. MMD disponuje výhradními právy na prodej a marketing monitorů Philips na světě. Kombinací silné značky Philips a výrobních možností společnosti TPV oslovuje MMD široké spektrum klientů
s nabídkou inovativních produktů. MMD je společnost s mezinárodní působností, její hlavní sídlo je na Tchaj-wanu. Centrála pro střední a východní Evropu sídlí v Praze. Prostřednictvím sítě místních prodejců a distributorů MMD spolupracuje se všemi hlavními IT distributory a prodejci výpočetní techniky. Designová a vývojová centra společnosti sídlí také na Tchaj-wanu. www.mmd-p.com