Brno hostí DevConf.cz 2019, největší konferenci zaměřenou na open-source technologie ve střední Evropě

DevConf.cz 2019, 11. ročník největší konference v regionu střední Evropy pro vývojáře, administrátory, DevOps inženýry a další uživatele či přispěvatele k technologiím open source, se uskuteční ve dnech 25. až 27. ledna 2019 v moderních prostorách Fakulty informačních technologií při Vysokém učení technickém v Brně (VIT FIT – Božetěchova 2, Brno). Bezplatnou komunitní konferenci pořádá softwarová společnost Red Hat, přední světový poskytovatel řešení založených na open source technologiích.
S počtem téměř 280 přednášek a workshopů v 21 sekcích rozprostřených do tří dnů a s očekávanými 1500 návštěvníky se DevConf.cz 2019 řadí mezi největší akce zaměřené na open source technologie ve střední Evropě. Hlavním tématem letošního ročníku konference jsou kontejnerové technologie, cloud, bezpečnost, IoT a virtualizace a část programu je věnována prezentacím o open source komunitách a vývoji projektů v open source prostředí.

 „DevConf.cz představuje unikátní příležitost seznámit se v přítomnosti vývojářských komunit s novými trendy a možnostmi, které nabízejí technologie Open Source. Silné zastoupení světových špiček v oboru i každoročně se zvyšující počet návštěvníků dokládá popularitu otevřeného softwaru i Brna jako centra IT profesionálů i studentů,“ komentuje konferenci Radek Vokál, člen představenstva Red Hat Czech a senior engineer manager v brněnské pobočce.

Konference je určena jak pro profesionály z řad informatiků a vývojářů na Linuxu, tak i pro studenty informačních technologií a souvisejících oborů. Vstup na konferenci je bezplatný. Více informací o konferenci naleznete na stránkách konference, na TwitteruFacebooku a YouTube.