LAMAX X9.1 a X10.1: výkonné akční kamery se 4K rozlišením

Značka LAMAX je známá nejen svou řadou audiozařízení, ale i sérií akčních kamer s výborným poměrem ceny a výkonu. K těm patří i dvojice modelů LAMAX X9.1 a X10.1.

Praha, 16. ledna 2019 – LAMAX Electronics (LAMAX), úspěšný výrobce audiovizuální elektroniky, přichází na trh s novinkou v podobě dvojice akčních kamer LAMAX X9.1 a LAMAX X10.1, které nabízejí možnost přehrávání obsahu ve 4K rozlišení, šestiosou optickou stabilizaci obrazu (OIS) i bohatou nabídku příslušenství.

Fotografie jsou k dispozici zde:
X10.1 – https://www.flickr.com/photos/69923807@N07/sets/72157705860143114
X9.1 – https://www.flickr.com/photos/69923807@N07/sets/72157675633380447

Nahrávání v rozlišení 4K zvládnou kamery při 30 snímcích za vteřinu (fps), v rozlišení Full HD pak model X10.1 zvládne 120 snímku za vteřinu a X9.1 snímá rychlostí 60 fps. Akční kamery tak umožňují ve Full HD nahrávat slow-motion video s dvojnásobně, respektive až se čtyřnásobně zpomalenými záběry, v HD rozlišení pak zpomalí realitu až čtyřikrát a u modelu X10.1 osmkrát.

Statické snímky lze v obou případech pořizovat v rozlišení až 12 megapixelů a videa používají nejmodernější kodek H.265. Ten nabízí slušnou kompresi při zachování kvality, což znamená i úsporu místa na paměťové kartě.

Integrovaný LCD displej na zadním panelu kamery má úhlopříčku dva palce a zobrazíte si na něm náhled jak již pořízeného videa, tak i aktuálně snímaného obsahu. Jemnost záběrů zajišťuje integrovaný gyroskop a šestiosá optická stabilizace obrazu (OIS). Změnu expozice a dalších nastavení kamer je pak možné provádět prostřednictvím českého menu.

Velkou výhodou je bohatá nabídka příslušenství už ve standardním balení, rozšiřující flexibilitu již tak všestranných akčních kamer. K dispozici je například dálkové ovládání, které umožňuje snímání samospouští, nebo různé držáky, úchyty a pouzdra, včetně vodotěsného obalu, který umožňuje natáčení ve vodě do hloubky až 40 metrů. Zařízení podporují také technologii HDR (High Dynamic Range) pro kvalitní snímky i v ne právě ideálních světelných podmínkách.

K dalším funkcionalitám patří integrovaný Wi-Fi modul pro snadný přenos pořízeného obsahu do smartphonu či jiného zařízení prostřednictvím mobilní aplikace. Ta zároveň umožňuje dálkové ovládání a upravování nastavení v reálném čase. Dostupné jsou i možnosti manuálního nastavení, a to včetně prvků jako jsou ISO, ostrost, vyvážení bílé či různé barevné filtry.

Za zmínku stojí i baterie, která na jedno nabití zvládne natočit 90 minut záznamu, a navíc je výměnná, což znamená, že když si pořídíte náhradní, máte k dispozici prakticky neomezenou výdrž. U modelu X10.1 si náhradní baterku ani kupovat nemusíte, dostanete ji rovnou v balení.

Akční outdoorovou kameru LAMAX X9.1 zakoupíte na trhu již nyní za doporučenou maloobchodní cenu 4 990 Kč včetně DPH, vyšší model LAMAX X10.1 pak v ČR vyjde na 6 490 Kč.

O společnosti LAMAX

Jsme LAMAX Electronics. Jsme výrobci elektroniky, kterou budeš chtít používat každý den. Ať si nasadíš sluchátka, zapneš reprák, natočíš svůj trip nebo použiješ jiný produkt – buď si jistý následujícím. Naše kousky jsou maximálně ready to use. Třeba k akční kameře u nás dostaneš celý set příslušenství. Proč? Protože tě netlačíme rovnou do dalšího nákupu. Taky neexperimentujeme s posledními hi-tech výstřelky. Místo toho přinášíme spolehlivé produkty za férovou cenu s dlouhou výdrží a super odolností. Prostě takové, co s sebou můžeš mít nonstop.