Trend Micro IoT Security 2.0 vylepšuje ochranu koncových uživatelů

Nejnovější verze bezpečnostní platformy pro svět internetu věcí zlepšuje ochranu, zvyšuje vyizibilitu a zdokonaluje možnosti řízení

Praha, 16. ledna 2019 – Společnost Trend Micro, celosvětový lídr v oblasti bezpečnostních řešení, oznámila aktualizaci své platformy Trend Micro IoT Security (TMIS). Nejnovější verze 2.0 pomůže výrobcům zařízení a poskytovatelům řízených služeb zdokonalit bezpečnost jejich produktů i celého světa internetu věcí a současně nabídnout konkurenční výhody.

Většina tradičních bezpečnostních produktů neumožňuje, aby si koncoví uživatelé sami nainstalovali ochranu pro IoT řešení. A právě do této oblasti TMIS 2.0 míří.

„Hrozby ve světě internetu věcí již nejsou pouhou teorií. Počítačoví zločinci útočí na koncové body po celém světě s cílem ukrást data, instalovat ransomware, těžit kryptoměny, zapojit napadená zařízení do sítě botnetů pro DDoS útoky a mnoho dalšího,“ uvedl Akihiko Omikawa, výkonný viceprezident společnosti Trend Micro. „Je důležité, aby výrobci usilovali o zvýšení bezpečnosti. Díky integraci monitoringu, detekce i ochrany před hrozbami přímo do jednotlivých zařízení mohou běžní uživatelé i firmy zlepšit svoji ochranu. Stačí si nainstalovat platformu TMIS 2.0. A to je přesně to, co trh od výrobců IoT zařízení stále častěji očekává.“

Platformu TMIS 2.0 lze nainstalovat na IoT zařízení již během vývoje a výrazně tak zjednodušit samotné nasazení výsledného produktu při současném zajištění maximální ochrany pomocí bezpečnostních vlastností i funkcí pro detekci rizik.

Aktualizovaná verze přináší těsnou integraci s platformou společnosti Trend Micro na odhalování hrozeb – Smart Protection Network – nabízející reputační služby Web Reputation Service a IoT Reputation Service, které umožňují zablokovat návštěvu škodlivých URL adres a webů.

Nechybí ani vylepšený instalační skript, který výrobcům zařízení i poskytovatelům řízených služeb zjednodušuje integraci v celém světě internetu věcí a přináší těmto firmám nové možnosti pro automatizaci neustálého zdokonalování v oblasti bezpečnosti, navíc při snížení provozních nároků.

Administrátorům i výrobcům zařízení je elektronickou poštou zasílána řada informací včetně zpráv o zranitelnostech a virtuálním patchování, které zvyšují flexibilitu správy světa internetu věcí. Protokol se záznamy o bezpečnostních problémech je ukládán lokálně a výrobci jej mohou využít k řadě účelů, jako je například rozsvícení červeného varovného světla přímo na zařízení. Platforma TMIS 2.0 se může pochlubit také off-line režimem či podporou technologie proxy a tedy i využitelností v širším spektru síťových prostředí.

Všechna tato vylepšení doplňuje ještě řada bezpečnostních funkcí: od seznamů důvěryhodných aplikací přes hostované služby pro prevenci průniků (Hosted Intrusion Prevention Services, HIPS) až po systémy pro vyhledávání zranitelností.

Společné využití jednotlivých funkcí a vlastností umožňuje omezit příležitosti k napadení zařízení, zajistit integritu firmwaru a blokovat aktivní útoky. Výsledkem je nejen minimalizace kybernetických rizik pro koncového zákazníka, ale i udržení co nejnižších nákladů spojených s údržbou zařízení. A také zlepšení dobrého jména výrobců i poskytovatelů služeb.

Další informace o Trend Micro IoT Security včetně podrobností o řešeních Trend Micro využitelných ve světě internetu věcí jsou k dispozici na https://www.trendmicro.com/us/iot-security/Solutions/IoT-Security.

O společnosti Trend Micro
Společnost Trend Micro Incorporated, světový lídr v kyberbezpečnostních řešeních, napomáhá tomu, aby byl svět bezpečný při výměně digitálních informací. Věří také, že toho lze dosáhnout pouze vzájemnou spoluprací napříč obory. Naše inovativní řešení pro spotřebitele, podniky a vlády poskytují vrstvenou bezpečnost datových center, cloudových prostředí, sítí a koncových bodů. Všechny naše produkty spolupracují na bezproblémovém sdílení informací o hrozbách a poskytují spojenou obranu proti hrozbám centralizovaným zveřejňováním a vyšetřováním, což umožňuje lepší a rychlejší ochranu. S téměř 6000 zaměstnanci Trend Micro ve více než 50 zemích světa umožňuje organizacím zajistit jejich propojený svět. Další informace naleznete na adrese www.trendmicro.com.