Česko má první tobogán s virtuální realitou ze Silicon Valley

Praha, 17. ledna 2019 – Češi mohou cestovat do vesmíru nebo se vydat na průzkum nebeské oblohy. Umožní jim to celosvětově první zařízení spojující vodní atrakci a virtuální realitu VR SLIDE. Převratná forma vodní zábavy pocházející ze Silicon Valley, světového centra IT a technologického průmyslu, byla dnes slavnostně pokřtěna za účasti zástupce dodavatele technologie a VIP osobností ve Vodním světě Aquapalace Praha, které je současně jediným aquaparkem v tuzemsku nabízejícím ojedinělý zážitek.

Unikátní zařízení z produkce Ballast Technologies jako první kombinuje jízdu na tobogánu a audiovizuální zážitek. Člověka dokáže v okamžiku přenést do prostředí nekonečného vesmíru, kde bude moci zkoumat mléčnou dráhu a cizí planety nebo na nebeskou oblohu, kde navštíví vzdušný a mraky obklopený bájný chrám. Jedinečnou a velmi reálnou podívanou dokonale umocní dynamický pohyb, který člověk zažívá při sjezdu tobogánu.

„Poslední překážkou, která dosud bránila užít si virtuální realitu naplno, bylo omezení pohybu. Atrakce VR slide je první svého druhu, která toto překonává. Spatřujeme v ní začátek nové éry vodní zábavy, která bude v budoucnu raketově růst,“ uvádí Sirko Adler, zástupce dodavatele technologie distribuční společnosti Wiegand Maelzer.

Technologickou stránku zajišťují speciální vodotěsné brýle, které poskytují 360o pohled do okolního prostředí. Dokonalé synchronizace pohybu a obrazu je dosaženo díky sledovacímu systému, který byl vyvinut přímo pro tento účel a který dokáže přesně určit, kde se jedoucí právě nachází. Jedinečný prožitek podpoří také doprovodný zvuk a přímý kontakt s vodou, která během jízdy tobogánem proudí a vystřikuje.

„Virtuální realita na tobogánu zprostředkovává lidem novou dimenzi vodní zábavy, která u nás dosud neměla obdoby. Jsme proto velice rádi, že tuto výjimečnou atrakci můžeme nabídnout našim návštěvníkům jako první. Posouvat limity zábavy a udávat trendy je naším dlouhodobým cílem a naplňuje vizi být nejzábavnějším aquaparkem široko daleko,“ sdělila Vladana Horáková, generální manažerka Aquapalace Praha. Atrakce nesoucí název „Magic“, který vzešel z diváckého hlasování, byla slavnostně pokřtěna ve čtvrtek 17. ledna za účasti Jakuba Koháka, Elišky Bučkové.

Odkaz na videoukázku zachycující jízdu na atrakci VR SLIDE naleznete zde.

Více informací o Aquapalace Praha:

Vodní svět o rozloze 9 150 m2 je nejzábavnějším aquaparkem ve střední Evropě. Je tvořen třemi paláci, v nichž si na své přijde opravdu každý. Rozsáhlý Saunový svět tvoří komplex čtrnácti druhů saun a prohříváren. Dělí se na finské sauny, římské lázně a venkovní sauny. Pod jednou střechou se nachází i luxusní SPA & Wellness určené pro milovníky odpočinku, pravidelných masáží či obličejových procedur a moderní plně klimatizované dvoupodlažní Fitness, které disponuje rozsáhlou kardiozónou s řadou nejnovějších kardiotrenažerů i širokým spektrem skupinových lekcí. Více informací naleznete na www.aquapalace.cz.