Český startup AnyoneGo uvádí na trh inovovanou verzi invalidního vozíku pro malá psí plemena

Brno, 17. ledna 2018 – Český startup AnyoneGo nabízí inovovaný model svého unikátního invalidního vozíku AnyoneGo Small pro menší plemena psů. Na trh tak přichází nová generace těchto zdravotních pomůcek pro handicapovaná zvířata, kterou vývojový tým připravil na základě dalšího technologického rozvoje v oblasti 3D tisku. Během inovačního procesu navíc dostali slovo i stávající uživatelé, kteří svými postřehy z praxe přispěli k dalšímu zkvalitnění vozíku AnyoneGo.

Vozíky pro handicapovaná zvířata nabízí brněnský startup AnyoneGo ve třech základních velikostech. Zatímco u středních a velkých plemen prozatím probíhá kusová zakázková výroba spojená s finálním testováním konstrukce, vozíky pro menší plemena jsou již vyladěny do nejmenšího detailu a připraveny pro velkovýrobu. Po České republice se v současnosti ve vylepšeném modelu vozíčku AnyoneGo Small prohání již téměř deset spokojených pejsků.

Nová generace vozíku AnyoneGo PetSmall přináší řadu vylepšení, z nichž některá umožnil další pokrok v technologiích 3D tisku a další reflektují požadavky a postřehy majitelů předchozí generace vozíků. Hlavní výhoda však zůstává zachována – špičkové zdravotně nezávadné materiály a možnost výroby vozíku přesně na míru konkrétního zvířete a míry jeho postižení.

„Jednotlivá psí plemena i typ jejich postižení se výrazně liší, takže každý náš výrobek je svým způsobem unikát, byť postavený na stejných konstrukčních principech a technologiích,“ uvádí Jan Jiránek, šéfdesignér vývojového týmu AnyoneGo. „Se všemi našimi klienty se navíc snažíme zůstat v kontaktu i po skončení výrobního procesu a samotném předání vozíčku. Jejich postřehy a zkušenosti v praxe nám pomohly vyvinout novou generaci vozíku, jehož vylepšení zvyšují komfort handicapovaných psů i jejich majitelů při manipulaci a používání,“ doplňuje Ivan Lukáš, CEO společnosti.

Vozík AnyoneGo PetSmall je nyní dostupný ve třech variantách – Standard, Premium a Exclusive. Rozdíl v modelových řadách najdou zákazníci především v úrovni designu, kvality materiálu a technologii zpracování. Zatímco základní řada je určena pro klidnější” procházky v méně náročném terénu či pohyb v domácnosti, nejvyšší řada tištěná na nejmodernějších 3D tiskárnách společnosti HP nabízí prémiový materiál poskytující vyšší odolnost pro pohyb psů i v náročnějším terénu. Každou řadu lze samozřejmě přizpůsobit speciálním požadavkům klientů včetně možnosti volby barvy na přání.

Klíčové vlastnosti všech variant vozíků AnyoneGo PetSmall jsou ale totožné:

  • Šířka vozíku – je zvolena tak, aby byl vozík maximálně stabilní a zabránil převrácení psa na bok při prudkých změnách směru pohybu.
  • Anatomicky tvarované sedlo – nedochází k otlakům, bočnice sedla drží pánev ve správné poloze.
  • Variabilní nastavení nožní opěrky – snadno nastavitelná pomocí posuvného jezdce.
  • Šité popruhy – zajišťují vysokou pevnost a současně jsou pro psa maximálně komfortní.
  • Možnost sklápění kol – psa není nutné z vozíku vyndávat, pokud si chce odpočinout, stačí jednoduše sklopit kolečka; současně tato funkce usnadňuje transport vozíku.
  • Vylepšená konstrukce hrudní části – důraz na to, aby pes pro tah používal především hrudník a netáhnul vozík silou předních nohou, což by způsobilo nepřiměřenou zátěž svalů.
  • Nový bezpečnější systém aretace hlavice hrudních tyčí vozíku.
  • Barevná variabilita – možnost barevného přizpůsobení vozíku, pro vybrané části konstrukce může zákazník vybírat ze šesti barev.
  • Personifikace na míru – každý vozík lze upravovat nejen konstrukčně či volbou barevnosti, ale rovněž vybírat stylové doplňky jako např. gravírování jména do konstrukce vozíku.

Komerční prodej i zakázkový vývoj

Zákazníci, kteří chtějí svému invalidnímu psíkovi znovu umožnit návrat k samostatnému pohybu, se mohou prostřednictvím kontaktního formuláře na webu www.anyonego.cz obrátit na tým společnosti AnyoneGo a specifikovat svoje individuální potřeby. Po upřesnění základních parametrů, především druhu zvířete, jeho plemene a postižení, si pak mohou objednat unikátní vozík AnyoneGo na míru.

Operativní procesy předcházející výrobě vozíků jsou jednoduché a časově nenáročné; pejska není třeba nikam převážet a všechna potřebná měření zvládne jeho majitel bez potíží přímo doma podle zaslaných instrukcí. Pro případná další upřesnění stačí dodat fotografie a videa.

Cena vozíku AnyoneGo PetSmall se odvíjí od preferovaného materiálu a technologie tisku. Vozík AnyoneGo PetSmall Standard je v prodeji za 12 500 Kč vč. DPH, vyšší varianta Premium za 15 500 Kč vč. DPH a nejvyšší Exclusive lze koupit za 19 500 Kč vč. DPH. Dodací lhůty se pohybují v závislosti na aktuální vytíženosti vývojového a produkčního týmu od jednoho do čtyř týdnů.

O společnosti AnyoneGo

Český startup AnyoneGo vznikl v roce 2016 a zaměřuje se na vývoj zdravotních pomůcek pro hendikepované. Využívá nejmodernější technologie, které dokážou zajistit spolehlivou a cenově nejvýhodnější výrobu zdravotnických pomůcek navrhovaných na míru potřeb jednotlivých zákazníků. Společnost AnyoneGo tvoří dvě divize, které oddělují vývoj zdravotnických pomůcek pro hendikepované osoby a zvířata. Další informace jsou k dispozici na webu www.anyonego.cz.