Red Hat sjednocuje automatizaci správy napříč hybridním cloudem pomocí nejnovější verze Red Hat Ansible Tower

Red Hat Ansible Tower 3.4 představuje nový způsob práce i bezpečnostní standardy a je navržen pro jednodušší a bezpečnější správu napříč hybridními IT prostředími


Praha – 17. ledna 2019 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), přední světový poskytovatel řešený založených na open source technologiích, oznámil obecnou dostupnost Red Hat Ansible Tower 3.4, nejnovější verze podnikového nástroje pro automatizaci IT včetně infrastruktury, sítí, cloudu a bezpečnosti. Red Hat Ansible Tower 3.4 nabízí zlepšení pracovních postupů včetně dílčích procesů a sbližování jednotlivých kroků. Jeho cílem je zjednodušování úkolů v komplexní infrastruktuře hybridního prostředí.

Podniky často řeší problém oddělených IT týmů, které nezávisle na sobě spravují infrastrukturu v režimu on-premise a cloudové služby. Každý z těchto týmů používá vlastní sadu Ansible Playbooků. S cílem maximálně využít přínosů automatizace napříč distribuovanou infrastrukturou mohou tyto organizace přejít od implementace automatizace k vytvoření Centra excelence pro automatizaci. To nabízí jednotnou automatizaci napříč společností a sdílení standardizovaných řešení. Používané strategie, jako například automatizace, jsou pak interně zapojeny do nových oblastí IT. S Red Hat Ansible Tower 3.4 je možné vytvořit jeden hlavní pracovní postup, který propojuje různé oblasti IT – může pokrývat hybridní infrastrukturu, aniž by uvíznul na konkrétních technologiích.

S celým portfoliem společnosti Red Hat, včetně Red Hat Satellite pro správu Red Hat Enterprise Linuxu či Red Hat CloudForms nasazenými na hardware, virtuálních strojích, v privátním cloudu a integrovanými s Red Hat Ansible Tower, mohou IT týmy uceleně a důsledně organizovat pracovní postupy napříč kompletní podnikovou IT infrastrukturou.

Pokročilé postupy

S novými vylepšeními pracovních postupů mohou uživatelé opětovně použít stávající automatizační řešení v různých prostředí a při různých scénářích. Mohou tak lépe spravovat svou hybridní cloudovou infrastrukturu. Vylepšení dostupná v Red Hat Ansible Tower 3.4 zahrnují:

 

  • Dílčí procesy umožňují uživatelům vytvářet opakovaně použitelné, modulární komponenty k automatizaci komplexních úkolů s použitím Red Hat Ansible Tower stejně snadno, jako tvoří jednoduché playbook.
  • Sbližování postupů umožňuje uživatelům vytvářet procesy závislé na dokončení jiných úkolů, a koordinovat tak jednotlivé dílčí kroky.
  • Vždy prováděné šablony umožňují spuštění bez ohledu na úspěšné dokončení či selhání úkolu. Pokud závislá služba musí běžet bez ohledu na stav celého úkolu, je možné vytvořit šablonu, která zajistí její neustálý běh.
  • Inventář postupů umožňují uživatelům nasadit postup na inventář, k němuž mají přístup. To umožňuje opakovaně použít postupy napříč datovými centry, prostředími a týmy.

 

Vylepšená škálovatelnost
S možností rozdělit úkol na menší části lze velký proces určený pro zpracování na tisícovkách strojů rozdrobit a distribuovat napříč prostředím Tower clusteru. To dovoluje spouštět úlohy spolehlivěji, dokončit je dříve, a tím docílit lepšího škálování automatizace.

Vylepšená bezpečnost

Red Hat Ansible Tower je nyní navíc kompatibilní s Red Hat Enterprise Linuxem v režimu FIPS. Federal Information Processing Standard (FIPS 140-2) je bezpečnostní certifikace vydávaná organizací National Institute of Standards and Technology (NIST). Jedná se o počítačový bezpečnostní standard, který specifikuje požadavky na kryptografické moduly v softwarových i hardwarových komponentách. Ty se používají uvnitř bezpečnostních systémů pro ochranu citlivých, ale neutajovaných informací. Nasazením Red Hat Ansible Tower pro běh nad Red Hat Enterprise Linuxem v režimu FIPS mohou společnosti vyhovět bezpečnostním směrnicím, aniž by přitom slevily ze svých potřeb na inovativní a pružná softwarová řešení.

Citace

Joe Fitzgerald, výkonný viceprezident, Red Hat

„Známe firmy, které chtějí postavit automatizační centrum, které by urychlilo jejich postupy napříč celou škálou prostředí, jako jsou výpočty, síť nebo datová úložiště. Díky novým vlastnostem nabízeným Red Hat Ansible Tower 3.4 mohou firmy zlepšit míru a záběr svých automatizačních aktivit současně se zlepšením řízení i transparentnosti.“

Další zdroje

Jak se spojit se společností Red Hat?

  • Na oficiálním webu společnosti
  • Z korporátních novinek                            
  • Na blogu společnosti Red Hat
  • Následováním účtu společnosti na Twitteru
  • Připojením k účtu společnosti na Facebooku
  • Sledováním kanálu společnosti na YouTube
  • Připojením k účtu společnosti na Google+
  • Sledováním účtu společnosti na LinkedInu

O společnosti Red Hat

Společnost Red Hat je přední světový poskytovatel open source softwarových řešení, který s využitím komunitního přístupu poskytuje spolehlivé a vysoce výkonné cloudové, virtualizační, úložné, linuxové a middlewarové technologie. Brněnská pobočka Red Hat Czech s.r.o. je jedním z největších vývojových center společnosti na světě. Red Hat pomáhá zákazníkům integrovat nové a stávající IT aplikace, vyvíjet aplikace založené na cloudu, standardizovat na našem špičkovém operačním systému a automatizovat, zabezpečovat a spravovat komplexní prostředí. Vedle technologií nabízí Red Hat také vysoce oceňovanou technickou podporu, školení a konzultační služby, které z něj činí důvěryhodného poradce pro společnosti na žebříčku Fortune 500. Díky celosvětovému propojení sítě firem, partnerů a open source komunit pomáhá vytvářet relevantní a inovativní technologie, které osvobozují zdroje pro rozvoj a připravují zákazníky na budoucí změny v informačních technologiích. Více informací o společnosti Red Hat je k dispozici na adrese www.redhat.com.