ABB má nového ředitele divize Energetiky

Martin Michalíček se stal ředitelem pro divizi Energetika ABB Česká republika. Na pozici nastoupil 1. prosince 2018

Martin Michalíček má více než 20 let zkušeností v oblasti prodeje, marketingu a managementu. Získal titul MBA na VUT v Brně a do společnosti ABB přišel se společnosti ČEZ, kde působil jako senior manažer akvizic pro segment obnovitelných zdrojů. Předtím pracoval ve firmách GE, Honeywell a Siemens, kde jako ředitel zodpovídal za oblast obnovitelných zdrojů energie. Svou profesní kariéru začínal jako obchodní a marketingový ředitel společnosti PCS.

„Součástí mé nové role je využít celosvětového postavení ABB jako lídra v mnoha odvětvích energetiky a v českém technologickém, právním a obchodím prostředí formovat transformaci energetiky včetně její digitalizace,“ říká Martin Michalíček.  Vedle toho bude podle něj významná také aktivita v oblasti rozvoje e-mobility, smart cities a smart energy. „Zároveň se budu zaměřovat na zvyšování podílu obnovitelných zdrojů, akumulace energie a přechod od takzvaného železa ke službám,“ dodává Michalíček.

Ve svém volnu si vedle rodiny najde čas také na sport, jako volejbal, golf nebo tenis. Je milovníkem dobrého jídla, vína a kvalitních filmů.

ABB (ABBN: Six Swiss Ex) je lídr a průkopník v oborech elektrotechnických výrobků, robotiky a pohonů, průmyslové automatizace a energetiky. Zákazníci ABB pocházejí z odvětví energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury z celého světa. V návaznosti na více než 130 let tradice inovací dnes společnost ABB tvoří budoucnost průmyslové digitalizace a má dva jasné hodnotové cíle: přivést elektrickou energii z jakékoli elektrárny do jakékoli zásuvky a automatizovat různá odvětví od přírodních zdrojů až po finální výrobky. Jako titulární partner formule E, mezinárodní kategorie závodů FIA pro vozidla s výhradně elektrickým pohonem, ABB posouvá hranice e-mobility a přispívá k udržitelné budoucnosti. ABB působí ve více než 100 státech a má přibližně 147 000 zaměstnanců. www.abb.com.