Brněnská SAP Labs Česká republika se rozrůstá, vývojáři ukázali nové kanceláře

BRNO, Česká republika — 21. ledna 2019 Brněnské vývojové centrum SAP Labs Česká republika, které je od roku 2016 součástí celosvětové sítě dvou desítek specializovaných laboratoří SAP, rozšířilo a zrekonstruovalo své kancelářské prostory ve Spielberk Office Centre v ulici Holandská. Za dva a půl roku se pod vedením Martina Janáčka brněnská pobočka více než dvojnásobně rozrostla a její zaměstnanci se nyní podíleli na nové podobě kanceláří. Prostory zrenovovala společnost S.H.S architekti s důrazem na zdravý životní styl a flexibilní způsob práce. Slavnostního otevření se spolu se zaměstnanci i zahraničním vedením sítě SAP Labs zúčastnil také Jakub Rybář, vedoucí Oddělení spolupráce a rozvoje Magistrátu města Brna.

„Technologickým firmám se v Brně daří a je vidět, že se svým zaměstnancům věnují a nabízejí jim kvalitní pracovní prostředí. I to přispívá k rostoucímu zájmu talentů o město a celý region. Také každoročně roste zájem o vzdělávání v technologických oborech, protože i studenti zde mohou najít velmi dobré uplatnění. Brněnská vývojová laboratoř SAP je toho důkazem. Jsem hrdý na to, že se globální IT řešení vyvíjí právě u nás,“ okomentoval Jakub Rybář, vedoucí Oddělení spolupráce a rozvoje Magistrátu města Brna.

Nově zrekonstruované kanceláře SAP Labs Česká republika odrážejí přání a potřeby zaměstnanců. Architekti vyslyšeli požadavky jednotlivých týmů a prostory uzpůsobili tomu, čím se dané týmy zabývají a co je podpoří v kreativitě, soustředění a týmové či individuální práci. Na společných workshopech si každý tým definoval své potřeby na uzavřenější, nebo naopak otevřené prostory podle toho, zda se zabývá podporou produktů SAP, lokalizací, vývojem či designem uživatelského prostředí SAP Fiori. „Velkou výzvou byl požadavek zaměstnanců na celkovou změnu pracovního prostředí a redukci klasických úzkých a tmavých chodeb. Chodby tak nahradily širší prosvětlené komunikační koridory dále členěné menšími prosklenými místnostmi, které zaměstnanci využívají pro ad-hoc schůzky, telekonference, nebo pro neformální setkávání. V částech, kde nebyly požadovány samostatné kanceláře, vzniknul flexibilní půdorys umožňující upravit pracoviště podle velikosti daného týmu a jeho aktuálních potřeb. Tomuto přístupu odpovídá i zvolený nábytek a další mobilní vybavení prostor.  Novou podobu dostala také část určená pro zákazníky. Díky dlouhodobé spolupráci se společností SAP víme, že hlavní roli při řešení kancelářských prostor hrají vždy zaměstnanci, kvalita a funkčnost jejich pracovního prostředí,“ popsal Lubor Sladký z S.H.S architekti.

Zaměstnanci mohli navrhnout tematickou podobu kanceláří a od ní se odvíjející názvy jednotlivých místností, ve finálním hlasování vyhrály hvězdy. Zasedací místnosti jsou také odlišené barevně, výrazné barvy jsou zdrojem energie a inspirace. Kromě herní a odpočinkové zóny, kde se mohou vývojáři odreagovat od náročného kódování, se v nových kancelářích nachází šest sprch a kolárna. Zaměstnanci tak mohou jednoduše dojíždět do práce na kole. „Máme u nás hodně sportovců, především cyklistů a běžců, takže jsme jim chtěli vyjít vstříc. V SAP Labs celkově podporujeme zdravý životní styl. Kolegové, kteří mají problémy se zády, mají také speciální polohovatelné stoly. Na dlouhodobý růst našeho týmu jsme chtěli reagovat jinak než jen úměrným zvětšením kancelářských ploch. Spokojení zaměstnanci jsou pro nás to hlavní a víme, že ve zdravém a moderním pracovním prostředí, které je navíc výsledkem jejich přání, budou schopni odvádět tu nejlepší práci,“ dodává Martin Janáček, ředitel SAP Labs Česká republika.

Navštivte SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

O společnosti SAP

SAP, cloudová společnost s klíčovým produktem SAP HANA, je lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem a pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. 77 % světových výnosů z obchodních transakcí má co dočinění se systémy SAP. Technologie, jejichž součástí je strojové učení, internet věcí a pokročilé analytiky, pomáhají našim zákazníkům přetvořit jejich firmy v inteligentní podnikání. SAP poskytuje jednotlivcům a organizacím obchodní expertízu a rozvíjí spolupráci, díky níž jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Společnostem zprostředkováváme jednoduché využití technologií, díky čemuž mohou náš software využívat tak, jak sami chtějí a bez komplikací. Naše end-to-end sady aplikací a služeb pomáhají více než 413 000 zákazníků z komerční i veřejné sféry v dosahování vyšších zisků, v přizpůsobování se aktuálním potřebám a ve schopnosti těžit z rozdílného přístupu. Díky celosvětové síti zákazníků, partnerů, zaměstnanců a uvědomělých lídrů pomáhá SAP ke zkvalitňování lidských životů. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Součástí SAP v České republice je také SAP Services, SAP Ariba a SAP Concur. Pro vice informací navštivte www.sap.com.